Index Vakbarát Hírportál

Jürgen Klopp szerint bűncselekmény, amit a Liverpoollal csináltak a szezon alatt

2024. május 3., péntek 16:01

Az angol élvonalbeli Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp szerint csapatának sokkal több alkalommal kellett szombat kora délután pályára lépnie, mint a bajnokság többi együttesének, amit bűncselekménynek nevezett, illetve részben ennek tulajdonította, hogy játékosai nem tudtak megfelelően regenerálódni időszűkében. Ezenfelül Klopp elmondta, sikerült-e rendeznie viszonyát Mohamed Szalah-val.

A német szakember a Tottenham elleni, vasárnapi bajnoki mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen több érdekes témát érintett. Az idény végén leköszönő Jürgen Klopp örömét fejezte ki, hogy a Chelsea–Tottenham-mérkőzés után kiderült: csapata a következő szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet, de már nem az ő irányításával. 

Ezzel együtt aggodalmát fejezte ki, mivel a nemzetközi kupaszerepléssel sokkal több mérkőzése lesz a jövőben a Liverpoolnak, ami annak fényében, hogy véleménye szerint az angol ligában van a legkevesebb idejük pihenőre a csapatoknak, sokkal inkább megnehezíti a stabil teljesítményt. Jürgen Klopp ennek kapcsán leginkább azt kifogásolta, hogy idén a Liverpoolnak több olyan mérkőzése volt, amelyet szombat kora délután játszottak. 

Az, hogy csütörtök, vasárnap és szerda után szombaton 12.30-kor mernek meccset adni, az bűncselekmény! Szeretnék ott lenni, amikor erről döntenek és nevetnek. Az egész világon nálunk a legkevesebb az idő két meccs között

– utalt ezzel arra a német szakember, hogy a Liverpoolt a jelenleg zajló szezonban minden csapatnál többször osztották be korai kezdőrúgásra, miközben játékosainak minimális idejük volt a regenerálódásra, főleg válogatottszünetet követően.

Az Aston Villa tegnapi vereségével van rá esély, hogy nem lesz angol csapat az európai kupák döntőiben. Ez egy visszajelzés a Premier League intenzitására. Ez a világ legjobb bajnoksága. Ez nincs túlértékelve, de a játékosok túlterheltek

– tette hozzá Klopp, aki a sűrű naptár, illetve a liga túlterheltségének tulajdonította, hogy valószínűleg a három nemzetközi kupasorozat egyikében sem lesz angol csapat azok után, hogy az egyetlen talpon lévő Aston Villa hazai pályán 4–2-es vereséget szenvedett az első mérkőzésen az Olympiakosz Pireusztól. Ezenfelül a német vezetőedző elárulta, hogy múlt hétvégi nézeteltérését már rendezte Mohamed Szalah-val, akivel nagyon régóta ismerik egymást, ezért tudtak megbirkózni a helyzettel. 

Ami pedig a bajnoki címért zajló – háromcsapatosnak kikiáltott – versenyfutást illeti, matematikailag még ugyan van esélye a Liverpoolnak a végső győzelemre, de Klopp nem gondolja, hogy ennek lenne valóságalapja. 

ANGOL PREMIER LEAGUE, 36. FORDULÓ

Május 3., péntek

Május 4., szombat

Május 5., vasárnap

Május 6., hétfő

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok