Index Vakbarát Hírportál

Több mint két évtized után jutott vissza a Premier League-be az Ipswich Town

2024. május 4., szombat 17:14

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 46., egyben utolsó fordulójában az Ipswich Town 2–0-ra legyőzte a Huddersfieldet, így 22 év után visszajutott a Premier League-be.

Az Ipswich sorozatban másodszor vált osztályt, egy évvel ezelőtt a Plymouth mögött a második helyen végzett a harmadosztályban (League One). Szombaton az is eldőlt, hogy a Huddersfield visszacsúszik a harmadik vonalba.

Kieran McKenna csapata már hárompontos előnnyel várta a szezon utolsó mérkőzését a harmadik helyen álló Leeds United előtt, és egy döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy biztosítsa a feljutását a Championshipből, írja a Sky Sports.

Legutóbb a Southampton tudta megcsinálni, hogy a Championship egyik újoncaként azonnal feljusson az angol élvonalba, még 2012-ben. Az Ipswich-szurkolók már a kezdőrúgás előtt hatalmas ünneplésre készültek, a győzelem után pedig berohantak a pályára, hogy együtt ünnepeljenek a játékosokkal és edzőkkel.

Az öltözőben pedig egymás után durrantak a pezsgők, senki nem távozott onnan szomjasan:

Az angol másodosztályt a Leicester City nyerte meg, a felsőházi rájátszába pedig a Leeds United, a Southampton, a West Bromwich Albion és a Norwich City jutott be, közülük kerül ki a harmadik feljutó május 26-án.

Rovatok