Index Vakbarát Hírportál

Kikapott Felcsúton, így nagyon közel került a kieséshez a Kisvárda

2024. május 4., szombat 17:45

Az éremért, illetve nemzetközi kupaszereplésért küzdő Puskás Akadémia 4–2-re nyert otthon a Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

Nyílt támadófutballal indult a mérkőzés, mindkét oldalon több nagy helyzet, komoly gólszerzési lehetőség alakult ki, ezek alapján az volt a furcsa, hogy egyik csapat sem került előnybe az első húsz percben.

A Puskás Akadémiának a dobogós hely megszerzése, a Kisvárdának a bennmaradási esélye megőrzése szempontjából volt fontos a jó eredmény, ennek megfelelő felfogásban játszott mindkét csapat.

Ivószünet után, még az első fél óra letelte előtt szerzett vezetést a hazai csapat, Plsek nagyszerű indításával Puljic futott el, és átpörgette a labdát a kifutó Kovács Marcellen. Ezt követően a Puskás Akadémia játszott fölényben, szinte mindegyik támadása veszélyes volt.

Csakhamar növelte is az előnyét, az agresszíven labdát szerző Komáromi jobbról ívelt át a túlsó oldalra, az érkező Nagy Zsolt pedig kapásból lőtt a kapuba. Nem zuhant azonban össze a Kisvárda, amely a szünet előtt Navratil jóvoltából szépített.

A szünet után is maradt a nagy iram és a lüktető játék. Nagy Zsolt újabb gólt lőtt kapásból, majd Komáromi is betalált egy elfutás végén, ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

A végén szépítő Kisvárda felvállalta a támadó játékot az elejétől fogva, ezzel nagyobb teret hagyott a Puskás Akadémiának, amely gyors támadóival jóval több helyzetet alakított ki, így megérdemelten győzött.

A vendégcsapat ezzel a vereséggel akár már szombaton búcsúzhat az élvonaltól, ehhez az kell, hogy az Újpest hazai pályán pontot szerezzen a Diósgyőr ellen a játéknap esti mérkőzésén.

A Puskás Akadémia ebben a szezonban mindhárom alkalommal legyőzte a Kisvárdát, írja az MTI.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

vasárnap játsszák:

pénteken játszották:

Rovatok