Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros kiütötte a Debrecent, és gólrekordot döntött az NB I-ben

2024. május 5., vasárnap 20:39

A Ferencváros 5–1-re kiütötte a DVSC-t a labdarúgó NB I 31. fordulójában. A nap korábbi mérkőzésén a második helyen álló Paks a mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozva 0–0-s döntetlent játszott a Kecskemét vendégeként – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A bajnok már az első percben gólt szerzett, de Adama Traoré találatát les miatt érvénytelenítették, a találkozó pedig korántsem folytatódott ilyen lendülettel. Bár a zöld-fehérek egyértelmű fölényben futballoztak, a vendégek szervezett védelmét nem tudták feltörni, csak olyan egyéni villanások okoztak veszélyt, mint Lisztes cselsorozata, aki azonban utána nem találta el a kaput.

A Debrecen sikeresen tördelte a játékot, ezzel nemcsak a hazai rohamokat akadályozta meg, de a rivális lendületét is folyton megtörte, így jószerivel helyzet nélkül, meddő ferencvárosi mezőnyfölénnyel telt el az első játékrész.

A folytatásra a hajdúságiak kettős cserével próbálták frissíteni a csapatukat, de ez korántsem jött be, mert – a hazai szurkolók pirotechnikai show-ja után – Megyeri két remek védését követően Abena közelről már nem hibázott. A góltól megélénkült a találkozó, Traoré pedig hét perc elteltével megduplázta a hazai előnyt (2–0).

Ebben a periódusban kedvére dolgozta ki a helyzeteket az FTC, a gólkirály Varga Barnabás például „ajtó-ablak” ziccert rontott. Ez meg is bosszulta magát, mert a DVSC váratlanul szépített, azonban a nagy kedvvel játszó Lisztes 11-est harcolt ki, melyet az immár húszgólos Varga értékesített, azaz hamar visszaállt a kétgólos különbség.

A Ferencváros továbbra sem állt le, így csak a győzelem mértéke volt kérdéses, végül Abena és Abu Fani volt még eredményes, a DVSC pedig csak Megyeri bravúrjainak köszönhetően kerülte el a még nagyobb vereséget (5–1).

Kecskemét–Paks 0–0

Nem túl magas színvonalú és viszonylag eseménytelen első félidőt láthatott a Széktói Stadion közönsége a Kecskemét és a Paks randevúján. Igaz, ehhez nagyban hozzájárult, hogy a vendégek már a hetedik percben emberhátrányba kerültek. Haraszti teljesen feleslegesen csúszott rá ellenfelére hátulról nyújtott lábbal, a piros lap teljesen jogos volt.

A Kecskemét az emberelőny tudatában már-már túlságosan is türelmes játékot választott, ritkán jutott el a vendégek kapujáig, és gólt sem sikerült szereznie a szünetig. A Paks elsősorban a védekezéssel foglalkozott, támadásokat csak elvétve tudott vezetni.

Fordulás után annyit változott a játék képe, hogy sokkal inkább fölénybe került a hazai együttes. A Kecskemét jóval többet birtokolta a labdát, és gyakorlatilag támadásokat is csak a lilák vezettek, a vendégek alig-alig „jutottak szóhoz”.

Igaz, az idő előrehaladtával úgy tűnt, hogy a Paks elsősorban az egy pontért küzd, a hajrában szinte kizárólag azzal törődött a Tolna vármegyei együttes, hogy a lehető legtovább megtartsa a labdát.

Végül a vendégek erőfeszítése vezetett sikerre, annyiban legalábbis mindenképpen, hogy szinte az egész meccsen emberhátrányban futballozva is elvittek egy pontot Kecskemétről – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Az állás: 1. (és már bajnok) Ferencváros 71 pont, 2. Paks 54, 3. Fehérvár 53, 4. Puskás Akadémia 49, 5. DVSC 45, 6. MTK 43, 7. Zalaegerszeg 42, 8. Diósgyőr 41, 9. Kecskemét 39, 10. Újpest 37, 11. (és már kiesett) Kisvárda 28, 12. (és már kiesett) Mezőkövesd 20

Rovatok