Index Vakbarát Hírportál

A Barca csodagyereke az új szezon első három hónapjáról is lemaradhat

2024. május 9., csütörtök 12:39

Úgy fest, hogy tovább kell várni a Barcelona-szurkolóknak a 19 éves középpályás, Gavi visszatérésére – legalábbis ez derül ki az As beszámolójából.

A harcias középpályás még a spanyol válogatottban szenvedett nagyon súlyos térdsérülést novemberben, elszakadt az elülső keresztszalagja, továbbá sérült a meniscusa is.

Az átlagos felépülési idő ebből a sérülésből hat–kilenc hónap, a kezdeti hírek pedig arról szóltak, hogy az augusztusi idényrajtra talán vissza is térhet.

Az As viszont úgy tudja, hogy jelenleg félúton jár a rehabilitációban, és inkább októberben vagy akár novemberben jöhet el az a pont, amikor ismét bevethető lesz.

Visszaesés az állapotában ugyanakkor nincs a lap szerint, és Gavi is rendkívül pozitívan áll a visszatéréséhez.

A klubnál úgy vélik, hogy az eset a válogatott orvosainak számlájára róható, mivel Gavi sérülését nem diagnosztizálták időben, így sérült szalaggal is játszott, ami miatt további sérülések lettek a térdében, meghosszabbítva a várható felépülési időt.

Hiánya nagyban hozzájárult az együttes visszaeséséhez, ami ebben az idényben bajnoki és Szuperkupa-címvédőként trófea nélkül zár, és lépéshátrányba került a második helyért a Gironával szemben is.

(Borítókép: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Rovatok