Index Vakbarát Hírportál

Bajnoki címet ünnepeltek a Megyeri úton, győzelmet nem

2024. május 10., péntek 22:08

Folytatódott az újpesti hullámvasutazás: mindössze hat nappal a DVTK elleni 7–0-s hazai siker után 3–0-s pofonba szaladtak a fővárosiak saját közönségük előtt, ezúttal a Kecskeméttől. Ezzel eldőlt, hogy a Mészöly Géza által idény közben átvett alakulat a 10. helyen fejezi be a 2023–2024-es kiírást a labdarúgó NB I-ben.

Úgy tűnt, a Kecskemét nem fél attól, hogy alig egy héttel az Újpest–DVTK-meccs után a miskolci csapathoz hasonló sorra jut. Ahogyan az előző hétvégén a Megyeri úton hét gólt kapó borsodiak, úgy a KTE játékosai is úgy döntöttek, a IV. kerületieknél bevett szokással szembe menve a térfélválasztásnál az első félidőben szeretnének a sajátjaik felé támadni. Persze az is lehet, Szabó István csapata egyszerűen nem babonás típusú játékosokból állt össze. 

A meccs a végső pozíciók szempontjából kicsit sem ígérkezett mellékesnek, az Újpest egy sikerrel megelőzhette volna a KTE-t, míg vereség esetén biztossá vált volna, hogy a 10. helyen zár ebben a kiírásban...

Az első lehetőség a nyolcadik percben adódott a hazaiak előtt, Tajti Mátyás passzából Matija Ljujics vette célba 18 méterről a kaput, a labda elsőre kipattant Varga Bencéről, de ahhoz nem elég távolra, hogy az érkező Heinz Mörschel lecsaphasson rá. Bő tíz perc után kezdte átvenni az irányítást a KTE, előbb a válogatott Horváth Krisztofer, majd nem sokkal később Nikitscher Tamás vette célba a hazai kaput – utóbbi el is találva tesztelte a kisebb sérüléssel küzdő Banai Dávid helyén kezdőbe jelölt Molnár Zsombort.

A 27. percben meg is szerezte a vezetést a vendéggárda, bár erről legkevésbé sem a 20 éves kapus tehetett. Egy balról érkező lapos centerezésnél Aboubakar Keita hibázott óriásit, szó szerint lekészítve a labdát lövésre az érkező Pálinkás Gergőnek. Utóbbi pedig az ötös bal csücskétől kilőtte a hosszú alsót (0–1). Radosevic Ognjen jól eltalált lövésével gyorsan válaszolhatott volna az Újpest, de Varga bravúrral védett. Nem sokkal később Ljujics próbálkozott meg a tizenhatos jobb csücskétől hasonló tekeréssel, mint amivel egy hete bevette a DVTK kapuját, ám ezúttal méterekkel a jobb felső fölé bombázva.

Ugyan az első félidőben túl sok örömöt nem lelhettek, szünetre így is akadt ünnepelni valója az Újpest-tábornak: a Megyeri úton köszöntötték ugyanis az UVSE kedd este fennállása nyolcadik bajnoki címét behúzó női pólócsapatát.

A második félidőre sem javult fel az Újpest játéka, a KTE pedig a hazai védelem megingásait kihasználva az 59. majd a 64. percben születő újabb találatokkal le is zárta a meccs érdemi részét (0–3).

A hajrá kezdetén Kiss Tamás tehette volna valamivel izgalmasabbá a végjátékot, ám a lövése a keresztléc és a jobb oldali kapufa találkozásáról kifelé vágódott. 

A IV. kerületiek ezzel lejátszották utolsó hazai mérkőzésüket a szezonban. Az idényt a bajnoki címet behúzó városi rivális Ferencváros otthonában zárja Mészöly Géza együttese.

A Kecskemét a Zalaegerszeg ellen lép majd pályára odahaza.

A jelek szerint nem a térfélválasztás volt a DVTK múlt heti veszte...

LABDARÚGÓ NB I, 2023–2024
32. FORDULÓ
Újpest FC–Kecskeméti TE 0–3 (Pálinkás 27., 64., Horváth K. 59.)

(Hírkép: ujpestfc.hu)

Rovatok