Index Vakbarát Hírportál

Fájdalmas vereséget szenvedtek Schäfer Andrásék, az utolsó fordulóban dől el sorsuk

2024. május 11., szombat 17:39

Vereséget szenvedett, ezáltal a szakadék szélére sodródott a kiesés elől menekülő Union Berlin azok után, hogy pont nélkül maradt Kölnben. A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 33. fordulójában a Sallai Rolandot és Szalai Attilát foglalkoztató Freiburg döntetlenre végzett a Heidenheim ellen.

A 19. percben már 2–0-ra vezetett az Union Berlin a Köln vendégeként, mégis kikapott a kiesés elől menekülő fővárosi csapat. A magyar válogatott Schäfer Andrással felálló Union előnye a félidőre egy gólra csökkent Kainz büntetője után, a 87. percben pedig Tigges volt eredményes. A győzelmet végül Damion Downs szerezte meg a Kölnnek, magabiztosan fejelt a hálóba Maina nagyszerű beadása után. 

A három pont megszerzésével hatalmas lépést tett volna a bennmaradás felé az Union, így viszont az utolsó fordulóban dől majd el, megőrzi-e élvonalbeli tagságát, vagy osztályozóra kényszerül. Jelenleg a 16., osztályozót érő helyen a Mainz áll, amely késő délután fogadja a Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmundot, hátránya pedig egyetlen pont az Unionhoz képest. 

A játéknap további mérkőzésein a Freiburg elbúcsúztatta Szalai Attilát, aki fél év kölcsönjáték után hagyja el a klubot, de lehetőséget ezúttal sem kapott. Sallai Roland 89 percet játszott a Heidenheim ellen, a vége 1–1-es döntetlen lett. Ugyanúgy, mint a RB Leipzig – Werder Bremen mérkőzésen, amelyet Gulácsi Péter és Willi Orbán végig játszott. 

Bundesliga, 33. forduló

péntek:

szombat:

vasárnap:

Rovatok