Index Vakbarát Hírportál

Kerkez Milosék edzőjének idényét megkoronázták: még egy évet biztos a kubnál marad

2024. május 13., hétfő 15:36

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Bournemouth vezetőedzője, Andoni Iraola első szezonját követően annyira jól teljesített, hogy meghosszabbították szerződését. A 41 éves spanyol tavaly nyáron érkezett a klubhoz, amellyel 2025-ig szóló szerződést kötött, most ismét tollat ragadott, hogy kitolja 2026 szezon végéig kontraktusát.

Andoni Iraola és a Bournemouth az első kilenc Premier League-meccsén győzelem nélkül állt – három döntetlen és hat vereség mellett. Októberben azonban kezdtek magukra találni Kerkez Milosék, az elmúlt hónapokban pedig sorra gyűjtötték be a pontokat.

37 forduló után 48 ponttal állnak, ezzel megdöntötték a klubrekordot és felülmúlták az Eddie Howe alatt 2016/2017-es szezonban elért 46 pontot –  már egy fordulóval az idény vége előtt.

Tehát minden oka megvan arra a klubvezetésnek, hogy meghosszabítsa a szerződését. 

Ennek köszönhetően Iraolát a Manchester Cityt irányító spanyol ász, Pep Guardiola, nagy rivália, az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta, a Liverpooltól hamarosan távozó Jürgen Klopp és az Aston Villát vezető Unai Emery mellett jelölték a Premier League-szezon legjobb menedzserének járó díjra. 

A múlt héten a spanyol szakember azt nyilatkozta, hogy „nyitott” lenne arra, hogy tárgyaljon a klubbal a szerződése meghosszabbításáról, és mostanra már meg is született az egyezség, amelyet a Bournemouth saját honlapján jelentett be.

Iraola az új szerződéséről  elmondta:

Nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam a szerződést. Számomra ez a bizalom megújításának kérdése mindkét fél részéről. Jó tapasztalatokat szereztünk az első közös szezonunkkal a Premier League-ben, és örülök, hogy mindkét fél tovább akarja folytatni a kapcsolatot.

A csapat teljesítményére kitérve a szakember a következőket mondta:

„A szezon lassan indult, de úgy gondolom, sokat fejlődtünk és a megfelelő módon játszunk.Tovább kell fejlesztenünk a csapatot, mert a Premier League színvonala nagyon magas, és alig várom, hogy a nyáron együtt dolgozhassak (a technikai igazgatóval) Simon (Francisszel) és a csapat többi tagjával, hogy képesek legyünk hasonlóra.”

A Bournemouth vasárnap a tabella hetedik helyén álló Chelsea ellen zárja a szezont a Stamford Bridge-en.

Rovatok