Index Vakbarát Hírportál

Kifakadtak a Fradi-ultrák: „Nem akarnak gyerekeket, nőket, férfiakat a lelátóra”

2024. május 13., hétfő 11:46

A ferencvárosi ultrák egy Facebook-posztban fejezték ki nem tetszésüket az iránt, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség hétfő reggel még nem közölte a Ferencváros–Újpest-összecsapás pontos időpontját. Nem sokkal később a szövetség pótolta elmaradását, és bejelentette a menetrendet. Majd néhány órával később újabb bejegyzést tett arról közzé, hogy a kései kezdés oka az, hogy megadhassák a méltó ünneplés jogát a Fradinak.

„Szurkolótársaink! A hétvégén rendezik meg a bajnokság utolsó fordulóját! Továbbra sincs időpont, mikor kezdődnek a mérkőzések! Az MLSZ ezzel a tettével kimondja: nem akarnak szurkolókat a stadionba! Megkérünk minden szurkolót, hogy az MLSZ nyilvános telefonszámán és e-mail-címén érdeklődjön a derbi időpontjával kapcsolatban! Mondhatnak bármit, kiadhatnak közleményeket, de a tény az tény marad! Nem akarnak gyerekeket, nőket, férfiakat a lelátóra. Nemet mondanak a családokra! Változásokat akarunk!” – olvasható a Fradi egyik szurkolói csoportjának, a Green Monsters bejegyzésében.

Az viszont biztos, hogy csupán a Fradi-drukkerek készülnek a meccsre, ugyanis az újpesti ultrák nem mennek el a mérkőzésre, mondván, hogy nem asszisztálnak riválisuk „bohóckodásához”. 

A bajnoki cím, illetve a két kieső (Mezőkövesd, Kisvárda) korábban már eldőlt, sok minden azonban az utolsó fordulóra maradt, többek közt a második, illetve a harmadik hely sorsa, amelyre több csapat is bejelentkezett: a Paks, a Fehérvár és a Puskás Akadémia. Mindhárom alakulat mérkőzését május 18-án, 17.45-kor rendezik meg. 

A délután folyamán pedig helyreigazítást tett az MLSZ,  miszerint sokan alaptalanul kritizálják a Versenybizottság azon döntését, hogy a Ferencváros–Újpest összecsapás vasárnap 20.15-kor kezdődjön. Pedig a megrendezés pontos időpontjára valójában a mérkőzést sugárzó csatorna, vagyis az M4 Sport tesz javaslatot. 

„A kiemelt mérkőzések esetében, mint a Fradi-Újpest derbi, az MTVA a klubokkal egyeztetve határozza meg a mérkőzések kezdési időpontjait. A vasárnapi találkozó esetében a Ferencváros az éremátadáshoz és a bajnoki cím ünnepléséhez olyan látványelemekkel is készül, amelyek miatt a klub esti kezdési időpontot kezdeményezett. Az MLSZ elfogadta és támogatja, hogy a Ferencváros a bajnoki címhez méltó körítéssel rendezze meg az OTP Bank Liga 2023/2024-es idényének utolsó, Újpest FC elleni mérkőzését. Ez a kezdési időpont a nemzetközi gyakorlatban is bevett, hiszen akár a Seria A-ban, akár a spanyol La Ligában, akár a francia élvonalbeli bajnokságban egyaránt gyakori, hogy a legnagyobb érdeklődésre számot tartó mérkőzéseket vasárnap este játsszák” – olvasható a posztban.

 Az utolsó forduló programja

Mezőkövesd–MTK Budapest

Paks–Kisvárda

Puskás Akadémia–Debrecen

Fehérvár–Diósgyőr

17.15 Kecskemét–ZTE FC

20.15 Ferencváros–Újpest

Rovatok