Index Vakbarát Hírportál

A kupakudarc után távozik a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője

2024. május 16., csütörtök 16:12

Távozik a klubtól Dejan Sztankovics, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki az orosz élvonalban szereplő Szpartak Moszkva szakvezetője lesz. A szerb szakember csütörtökön közölte döntését a magyar rekordbajnok vezetőségével. Orosz Pál vezérigazgató néhány hete még arról beszélt, hosszú távra terveznek Sztankoviccsal, és „felső polcos” edzőnek tartják.

Nem tartott sokáig Dejan Sztankovics ferencvárosi regnálása, a tavaly szeptemberben érkezett szakember távozik a klubtól azok után, hogy a Ferencváros szerdán vereséget szenvedett a Paks ellen a Magyar Kupa fináléjában. 

Az M4 Sport információi szerint Sztankovics elfogadta egy másik csapat ajánlatát – nem sokkal ezt követően az is publikussá vált, hogy ez a Szpartak Moszkva –, és kivásárolják szerződéséből. A klub egyelőre nem kívánta kommentálni a helyzetet. Érdekesség, hogy Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója márciusban még azt nyilatkozta az Indexnek: hosszú távon terveznek Sztankoviccsal, továbbá „felső polcos” edzőnek tartják.

Kubatov Gábor , a Ferencváros elnöke pedig korábban azt nyilatkozta, Sztankovics szerződésében szerepel kivásárlási záradék, amely a vezetőedző négyhavi fizetése, ezt az összeget pedig egy egyelőre meg nem nevezett klub kifizette – tette hozzá az M4 Sport. Sztankovics azon kívül, hogy „menetrendszerűen” megnyerte a bajnokságot a csapattal, az Európa-konferencialigában a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharcban alulmaradt a görög  Olympiakosz Pireusszal  szemben, valamint a Magyar Kupa-győzelem sem jött össze. Utóbbi, a Paks elleni elbukott döntő után Sztankovics úgy fogalmazott, a vereség motiváló számára a következő szezonra, de úgy látszik, már nem a Ferencváros kispadján kamatoztathatja ezt a motivációját. 

Sztankovics 42 tétmérkőzésen irányította az együttest, amellyel 25 győzelem mellett tíz döntetlen és hét vereség volt a mérlege.

Az MTVA sportcsatornája felhívta rá a figyelmet, Kubatov korábbi interjújában arról is beszélt: elképzelhető, hogy Sztankovics a jövőben Olaszországból kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot. A jövő bár még kérdéses, a jelen már eldőlt, és az Oroszország.

Tudjuk, hogy Olaszországban kelendő, és lehet, hogy olyan ajánlatot kap, amit nem tud visszautasítani. És lehet, én se tudnám. De pont ez a szépsége a futballnak, hogy itt sosincs nyugalom, egy pillanatra sem. Fájlalnám, ha elmenne, de kaphat ilyen ajánlatot, és nekünk mindig készen kell állnunk

mondta Kubatov.

(Borítókép: MTI)

Rovatok