Index Vakbarát Hírportál

Fordulat fordulatot követ Münchenben, Tuchel tisztázta a jövőjét a sajtó előtt

2024. május 17., péntek 13:13

Tegnap még arról szóltak a hírek, hogy a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München a februári döntés ellenére mégis megtarthatja Thomas Tuchel vezetőedzőt. Erre a német szakember pénteken arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a szezon végén biztosan távozik a klubtól.

A klub még február 21-én jelentette be, hogy a gyenge szereplés miatt távozik az idény végén a Lőw Zsoltot is foglalkoztató edzői stáb.

A Sky német forrása szerint a Bayernnél azután vetődött fel a gondolat, hogy mégiscsak meg kéne tartani Tucheléket, hogy a kiszemelt edzők sorra kikosarazták a bajor sztárcsapatot.

Többek között Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick és Xabi Alonso is nemet mondott a Bayernnek, így életbe lépett a vészforgatókönyv, de Tuchelt nem lehetett meggyőzni a maradásról.

„Ez az utolsó sajtótájékoztatóm ennél a klubnál. Igaz, hogy az elmúlt héten ismét egyeztettem a vezetőkkel, de nem jutottunk megállapodásra a további együttműködésről, így nem marad más választásom, mint a távozás. Nem megyek bele a részletekbe, nem árulom el, mik hangzottak el a múlt heti tárgyaláson” – idézte a trénert a The Guardian.

A bajorok, akik a szezon utolsó játéknapján, szombaton a Hoffenheimhez utaznak, a tabella második helyének megtartásáért küzdenek, jelenleg két ponttal előzik meg a kitűnő szezont futó VfB Stuttgartot.

A Német Kupából a harmadosztályú Saarbrücken ejtette ki Tuchel csapatát, a Bajnokok Ligája elődöntőjében pedig a Real Madridtól kaptak ki, így a Bayern 12 év után trófea nélkül marad, annak ellenére, hogy rekordot jelentő 100 millió eurót költöttek a csatár Harry Kane szerződtetésére. Gyorsan tegyük hozzá, hogy az angol csatáron nem múlt semmi, aki Németországban is szórta a gólokat.

„Fennállt a lehetősége egy 180 fokos fordulatnak, a klub kezdeményezésére ültünk ismét tárgyalóasztalhoz. Végül nem tudtunk megállapodni” – tette hozzá Tuchel.

Rovatok