Index Vakbarát Hírportál

Akár 150 millió forint is üthette a Ferencváros markát a távozó Dejan Sztankovics után

2024. május 17., péntek 17:44

Akár 150 millió forintot is kaphatott a Ferencváros labdarúgócsapata a távozó Dejan Sztankovics vezetőedző és stábja után az orosz Szpartak Moszkvától. Az már korábban kiderült, hogy az orosz csapat kifizette Sztankovics mintegy 80 millió forintos négyhavi bérét, de ennél magasabb összegről lehet szó a váltás kapcsán.

A Szpartak Moszkva labdarúgócsapata kifizette a Dejan Sztankovics szerződésében szereplő kivásárlási záradékot, így a szerb vezetőedző azt követően távozik a Ferencváros kispadjáról, hogy csapatával elvesztette a Magyar Kupa fináléját a Pakssal szemben. Sztankovics mindössze 42 mérkőzésen irányította a magyar rekordbajnokot, holott a vezetőség hosszú távon tervezett vele. 

Orosz sajtóinformációk, pontosabban Ivan Karpov újságíró szerint az orosz élvonalbeli Szpartak Moszkva 200 ezer eurót fizetett a Ferencvárosnak, mivel ez az összeg volt a szerb tréner négyhavi bére. Ennek értelmében Sztankovics ferencvárosi regnálása alatt átlagosan közel 20 millió forintot keresett havonta. A Sportal viszont úgy tudja, nem 200 ezer eurót kapott a magyar csapat a távozó vezetőedzője után, mivel az oroszok Sztankovics stábtagjaiért is fizettek, akik követik Moszkvába a szerb szakembert. 

Nenad Szakács másodedző, Pierluigi Brivio kapusedző, Dereico Pannoncini erőnléti edző, valamint Vincenzo Sasso adatelemzőért is fizetett a Szpartak, így

összesen akár 150 millió forintot is kaphatott a Ferencváros

– állítja a Sportal. A lap hozzátette, Sztankovics amióta vezetőedző, ezzel a stábbal dolgozik. A Ferencváros természetesen nem kommentálta a sajtóhíreket, de immár egyre biztosabb, hogy a mezeladásokon kívül vezetőedzője hirtelen távozásából is komolyabb összeg ütötte Kubatov Gábor klubelnök csapatának a markát.

Rovatok