Index Vakbarát Hírportál

Dárdai Palkó ismét gólt lőtt a Herthában

2024. május 19., vasárnap 17:08

A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2.) utolsó fordulójában a Hertha BSC az Osnabrück otthonába látogatott. A találkozó ötödik percében Dárdai Palkó újabb gólt szerzett a berlini csapat színeiben.

Dárdai Pál vezetőedző vasárnap utoljára ült le a Hertha kispadjára, előtte a kezdőcsapatba nevezte két fiát, Palkót és Mártont.

Az egyszeres magyar válogatott Palkó az ötödik perc legelején egy lecsorgó labdát lőtt a kapuba hat méterről, azzal a góllal szerezték meg a vezetést a vendégek, akik aztán 2–1-re kikaptak. Palkónak ez volt a hatodik gólja a mostani bajnokságban.

Mint ismert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kedden keretet hirdetett a németországi Európa-bajnokságra. A szakember Dárdai Mártont behívta, Palkót viszont nem, amit meg is indokolt Telkiben:

Az ő posztján sok játékos áll rendelkezésre, elsősorban Szoboszlai és Sallai. Már néhány hete újra játszik, de még szüksége van a fejlődésre. Figyelemmel kísérjük, de akkora pluszt nem képvisel Vancsával vagy Lisztessel szemben. Mindenkit szemmel tartunk, de senki sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt azok közül, akik nem kerültek be a csapatba.

A Hertha a következő szezonban is a német másodosztályban szerepel.

Rovatok