Index Vakbarát Hírportál

Jürgen Klopp a könnyeit nyelve hallgatta a Liverpool himnuszát az utolsó anfieldi meccsén

2024. május 19., vasárnap 17:40

Vasárnap ült utoljára az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool kispadján Jürgen Klopp. A Pool a Wolverhampton együttesét fogadta, a kezdőrúgás előtt a német menedzser a könnyeit nyelve hallgatta a klub himnuszát (You’ll Never Walk Alone), amit a szurkolók minden egyes hazai meccs előtt elénekelnek.

Lehetett rá számítani, hogy nagyon érzelmes lesz a búcsú, Klopp az elmúlt nyolc és fél évben igazi legenda lett a városban, bajnokságot és Bajnokok Ligáját is nyert a csapattal, a szurkolók sokkot kaptak, amikor bejelentette, hogy távozik a csapattól, mert pihenésre van szüksége.

A drukkerek már az utcán is fergeteges hangulatot teremtettek, úgy fogadták a játékosokat, mintha most nyerték volna meg a Premier League-et. Persze a felhajtás Kloppnak szólt, akit tényleg hatalmas szeretet övez a városban.

Vasárnap a lelátón helyet foglaló emberek hosszú perceken át éltették Kloppot, miközben a játékosai bemelegítettek a gyepen.

Aztán felcsendült a You’ll Never Walk Alone, a kispadon ülő Klopp pedig elérzékenyült, látszott rajta, hogy gombócot érez a torkában, lehet, nem is tudott volna megszólalni, ha valaki odanyom egy mikrofont az orra alá.

Érdekesség egyébként, hogy Klopp első és utolsó liverpooli meccsén is ült egy magyar játékos a kispadon: 2015 őszén a kapus Bogdán Ádám, most pedig Szoboszlai Dominik foglalt helyet a szakvezető mögött.

Rovatok