Index Vakbarát Hírportál

Egyetlen szezont töltött Londonban, távozik a Chelsea vezetőedzője

2024. május 21., kedd 20:27

Távozik Mauricio Pochettino a Chelsea labdarúgócsapatának kispadjáról, miután közös megegyezéssel felbontották szerződését. Az argentin szakember egyetlen szezont töltött a londoni klub kispadján.

Amióta átvette a Chelsea irányítását a Todd Boehly milliárdos üzletember vezette konzorcium, már a harmadik vezetőedző veszti el ideje korán munkáját Londonban. Mauricio Pochettino tavaly nyáron érkezett a patinás, 2021-ben Bajnokok Ligája-győztes klub élére, és kétéves szerződést írt alá. Mint kiderült, nem töltötte ki kontraktusát a Chelsea kispadján.

A londoni „Kékeket” számtalan kulcsjátékosának sérülése hátráltatta a szezonban, a rendkívül ingadozó teljesítmény miatt pedig sorra jöttek a pontvesztések, adott esetben vereségek. Cole Palmer többször kihúzta a bajból csapatát, és sokáig még a gólkirályi címért is versenyben volt, de végül az angol válogatott támadójának klasszisteljesítménye sem volt elegendő arra, hogy Pochettino megtarthassa munkáját.

A The Telegraph értesülései szerint a Chelsea vezetősége illetve Mauricio Pochettino közös megegyezéssel bontották fel a vezetőedző szerződését, aki jelentős végkielégítésben részesül. Pochettino ezzel a harmadik szakember lett a Chelsea élén, aki Todd Boehly tulajdonos regnálása alatt vesztette el munkáját. Korábban Bruno Saltor és Frank Lampard irányította a csapatot, de egyikük teljesítményével sem volt elégedett az amerikai üzletember.

A Chelsea egyébként jó formában zárta a szezont, utolsó öt bajnoki mérkőzését megnyerte, amellyel a hatodik helyen végzett, így a következő szezonban az Európa-konferencialiga selejtezőjében próbálhat szerencsét.

Rovatok