Index Vakbarát Hírportál

Fogadási csalással vádolják a West Ham középpályását

2024. május 23., csütörtök 19:23

Az angol labdarúgó-szövetség fogadási csalással vádolja a West Ham United középpályását, Lucas Paquetát. A vádak szerint szándékosan törekedett arra, hogy sárga- és piroslapokat, illetve eltiltást kapjon bizonyos mérkőzéseken, hogy ezzel manipulálja a fogadási piacot és egy vagy több személy profitáljon a csalásból. A sportoló minden vádat tagad.

A West Ham középpályása, Lucas Paqueta ellen vádat emelt az angol labdarúgó-szövetség (FA), mert állítólag „a fogadási piac befolyásolása céljából” szándékosan kapott eltiltást. A vádak egy 2022. november 12-i, Leicester City elleni Premier League-meccsre, valamint a 2023. március 12-i Aston Villa, május 21-i Leeds United és augusztus 12-i Bournemouth elleni mérkőzésekre vonatkoznak – írta meg a BBC.

A 26 éves brazil válogatott játékos ellen tavaly nyár óta folyt vizsgálat gyanús fogadási szokások miatt.

Az FA közleménye szerint azt állítják, hogy „Paqueta közvetlenül megpróbálta befolyásolni ezeknek a mérkőzéseknek a menetét vagy lebonyolítását azzal, hogy szándékosan lapok (sárga és piros) megszerzésére törekedett a játékvezetőtől azzal a helytelen céllal, hogy befolyásolja a fogadási piacot annak érdekében, hogy egy vagy több személy profitáljon a fogadásokból”.

Paqueta, aki 2022 augusztusában 36,5 millió fontért csatlakozott a West Hamhez a Lyontól, azt mondta, hogy „rendkívül meglepődött és feldúlt” a vádak miatt.

Kilenc hónapon keresztül együttműködtem a nyomozás minden egyes lépésében, és minden tőlem telhető információt átadtam. Minden vádat teljes mértékben tagadok, és minden erőmmel küzdeni fogok azért, hogy tisztázzam magam

– tette hozzá. A West Ham közleménye szerint: „A klub továbbra is a játékos mellett áll és támogatja őt az eljárás során”. A játékosnak hivatalosan június 3-ig kell „választ adnia a vádakra, amennyiben a határidő meghosszabbítására vonatkozó kérés nem áll fenn.”

(Borítókép: Lucas Paqueta  2023. december 10-én. Fotó: Mike Hewitt / Getty Images)

Rovatok