Index Vakbarát Hírportál

Igaz volt a pletyka, Londonban folytatja edzői karrierjét a Real Madrid egykori trénere

2024. május 23., csütörtök 12:45

A spanyol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui veszi át az élvonalbeli angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United irányítását, jelentette be csütörtökön a londoni klub.

A szakvezető 2+1 éves szerződést kötött a West Hammel, ahol július elsején áll munkába. Lopetegui azóta nem töltött be vezetőedzői szerepet, hogy augusztusban elhagyta a Wolverhampton Wandererst.

„Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek a nagy klubnak. Voltak más lehetőségeim is, de izgatott vagyok, hogy a West Ham engem választott, mert én is nagyon szerettem volna idejönni” – nyilatkozta Lopetegui a szerződés aláírása után.

A hónap elején a West Ham megerősítette, hogy David Moyes – aki tavaly megnyerte az Európa-konferencialigát a csapattal – a szezon végén távozik.

A Real Madrid korábbi edzőjét, Lopeteguit az elmúlt hónapokban több angol csapattal is szóba hozták, a hírek szerint ugyanis szívesen visszatérne a Premier League-be. A spanyol szakember a Sevillával 2020-ban megnyerte az Európa-ligát, és a West Ham vezetősége a jelek szerint benne látja azt az edzőt, aki visszavezetheti a csapatot a mezőny első felébe.

Rovatok