Index Vakbarát Hírportál

Az FTC vezérigazgatója elmondta, Máté Csaba visszatérésére nincs esély

2024. május 24., péntek 08:48

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy Máté Csaba, a Ferencváros korábbi edzője biztosan nem tér vissza a csapathoz, ugyanis olyat keresnek, aki nemzetközi tapasztalattal rendelkezik.

Az M1 aktuál című műsorban Orosz Pál az edzőkereséssel kapcsolatban kiemelte, hogy több jelöltjük van, de róluk nem mondana semmit, annyit viszont megjegyzett, hogy olyan személyt szeretnének a pozícióra, akinek van nemzetközi tapasztalata. Ezért Máté Csaba – aki az idény közbenSztanyiszlav Csercseszovot váltotta tíz mérkőzésre ideiglenesen – visszahozatalára nincs esély.

„Azt szeretjük, ha huzamosabb ideig együtt dolgozhatunk valakivel, tehát úgy szeretnénk most edzőt találni, hogy hosszú időre velünk maradjon” – mondta. Ez volt a terv a Szpartak Moszkvához távozott Stankoviccsal is, „de az élet közbeszólt.” A szakvezető elmondta, hogy Stankovics olyan ajánlatot kapott, ami financiálisan jobb, mint a Ferencvárosnál megkereshető pénz, de ha a csapat elérné a BL-csoportkört, akkor nem biztos, hogy anyagilag jobban jár új állomáshelyén. Az elválás mikéntjét is időzítését viszont nem tartja elegánsnak, ugyanis a szerb a Pakssal szemben elbukott Magyar Kupa-döntő után, az Újpest elleni derbire hagyta ott a csapatot. 

Mit ismert: a szerb szakember a 2–0-ra elbukott kupadöntő után jelentette be a vezetőségnek, hogy távozik a csapattól, és náhány órával később az is kiderült, hogy a moszkai alakulatot vezeti majd a következő szezontól. Sőt, orosz sajtóhírek szerint Sztankovics saját zsebéből fizethette ki azt a 200 ezer eurós összeget, amely a szerződésében a kivásárlási záradékot jelentette – ám ez csak formalitás lehet, a Szpartak Moszkva hamarosan vissza is fizetheti neki új kontraktusán keresztül.

Orosz Pál kitért arra, hogy céljaikat elérték, kivéve a Magyar Kupát, „ami egy fájdalmas pontja az idénynek”.

Összességében nézve egy nagyon szép szezont futottunk, nemzetközi és magyar szinten is

– mondta, hozzátéve: amikor már nem volt nemzetközi kötelezettsége a csapatnak, akkor meg tudták szerezni azt az előnyt, ami elegendő volt a bajnoki címhez. Továbbá hangsúlyozta, hogy nekik más tervük nem is lehet minden idény előtt, mint megnyerni a bajnokságot és a kupát, valamint nemzetközi szinten jelen lenni. A következő kiírásban is ezt célozzák meg a Bajnokok Ligája csoportkörével.

„Büszkék vagyunk a sorozatban hat bajnoki címre, ilyen még nem volt a klub történetében, és a mi kezünkben van, hogy meglegyen a hetes” – tette hozzá.

Rovatok