Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták a Barca vezetőedzőjét, néhány napon belül bejelenthetik utódját

2024. május 24., péntek 12:41

Spanyol lapértesülések szerint a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona hamarosan bejelentheti a mai napon menesztett Xavi helyére érkező vezetőedzőt, a korábbi német szövetségi kapitányt, Hans-Dieter Flicket.

A helyi lapok már nemcsak arról cikkeznek, hogy Flick személyében érkezik az új vezetőedző a katalán csapat kispadjára, de már azt is tényként közlik, hogy mindezt a 2023/2024-es bajnokság utolsó mérkőzésének, a Sevilla elleni összecsapás másnapján, hétfőn jelenthetik be. A kontraktus részletei még nem véglegesek, a Futball Espana szerint már április 24-én megegyezett a Barca sportigazgatója, Deco a német szakemberrel, és egy idényre tervezi a szerződtetést (tartalmazva egy opcionális pluszévet is). 

A Mundo Deportivo szerint Joan Laporta klubelnök és Deco hétfőn találkoznak Xavival, és tájékoztatják arról, hogy a következő idényben már nem ő irányítja a csapatot. Mint később kiderült, ez korábban megtörtént, mivel a Barcelona már péntek délután hivatalos közlemény formájában tudatta, hogy Xavi Hernández távozik az idény végén. 

„Az FC Barcelona szeretné megköszönni Xavi edzői munkáját, valamint utánozhatatlan játékos- és csapatkapitányi pályafutását, és sok sikert kíván neki a jövőben is.”

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano szerint Flick a Barca vezetőedzői pozíciójára álommunkaként tekint, a fizetés és a szerződés is részletkérdés. Így a kontraktus megkötése már csak Laportán múlik. 

Hans Dieter-Flick játékoskarrierje legtöbb mérkőzését a Bayern Münchenben játszotta 1985–1990 között. Innen Kölnbe igazolt, majd hat szezont a Victoria Bammentalnál töltött – utóbbi közben, 1996-ban már az edzősködést is elkezdte. Többek között vezette a Hoffeinheimet, majd a Salzburg másodedzőjeként tevékenykedett rövid ideig. 2006-ban aztán Joachim Löw jobbkezeként dolgozott a német válogatottban egészen 2014-ig, majd 2021 és 2023 között szövetségi kapitányként is megmutathatta magát. Eközben három szezont a Bayern edzőjeként is lehúzott.

Rovatok