Index Vakbarát Hírportál

A futballtörténelem legnagyobb szenzációját szerezte, most felhagy az edzősködéssel

2024. május 24., péntek 10:52

72 évesen visszavonul az edzősködéstől az olasz Claudio Ranieri, aki többek között azzal alkotott maradandót, hogy 2016-ban nagy meglepetésre bajnoki címig vezette az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Leicester City csapatát.

Utolsó mérkőzése a Serie A zárófordulójában csütörtök este lejátszott Cagliari–Fiorentina-összecsapás volt, amelyet a konferencialiga döntőjére készülő vendégek 102. percben értékesített büntetővel 3–2-re nyertek meg úgy, hogy a 89. percben egyenlítettek. Ranierit a szurkolók kitörő ovációval fogadták, a játékosai pedig sorfalat álltak neki.

„Mindennek van kezdete és vége. Álomszerű, hogy ott zárom be a kört, ahol elindítottam” – mondta újságíróknak a labdarúgástól 37 év edzősködés után elszakadó szakember, aki 1988-tól 1991-ig már volt a Cagliari edzője. 

Ranieri Olaszországban irányította többek között a Juventust, az AS Romát és az Internazionalét, Angliában a Chelsea-t, a Fulhamet és a Watfordot, Spanyolországban pedig a Valenciát és az Atlético Madridot.

A szerencse nem hullik csak úgy az öledbe, keresni kell. Én szerencsés voltam: labdarúgó akartam lenni, sikerült, aztán 30 évesen megpróbáltam megérteni, hogy értem-e a futballt, megpróbáltam, és sikerült. Játékosként nem voltam nagy bajnok, de edzőként nagyon jól szórakoztam. Megtiszteltetés volt, hogy a labdarúgás világában tevékenykedhettem

– fejezte be gondolatát az olasz szakember. 

(Index/MTI)

Rovatok