Index Vakbarát Hírportál

Ez még hiányzott Ronaldo kollekciójából, hát most begyűjtötte

2024. május 28., kedd 06:27

A szaúdi labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában az al-Nasszr 4–2-re legyőzte az al-Ittihadot. A győztes csapatban Cristiano Ronaldo két gólt szerzett, ezzel 35 góllal fejezte be első teljes szaúdi pontvadászatát, amivel gólkirály lett. Méghozzá Anglia, Spanyolország és Olaszország után a negyedik bajnokságban. Ilyesmivel rajta kívül senki sem büszkélkedhet. Más kérdés, hogy az al-Nasszr csak ezüstérmes lett az al-Hilal mögött.

A Saudi Pro League utolsó, 34. fordulójában már nem volt eldöntetlen kérdés, az al-Hilal rég bebiztosította első helyét. Ennek ellenére maradt még izgalom, hiszen Cristiano Ronaldo, az al-Nasszr csatára 33 góllal állt, és esélye volt megjavítani Abderrazak Hamdallah 2019-ből származó gólcsúcsát, a 34-et. 

És Ronaldo olyan játékos, akinek az egyéni trófeák legalább annyit – talán még többet is – számítanak, mint a csapatával elért sikerek. Ha lehetősége van rá, hogy Anglia, Spanyolország ás Olaszország után egy negyedik országban is gólkirály legyen, akkor ő azt megvalósítja.

Hétfő este első gólját az első félidő hosszabbításában rúgta, miután mellel szépen maga elé tette a labdát:

A gól 4:35-nél.

A második pedig szöglet utáni fejesből esett:

Ronaldo úgy ünnepelte magát, mintha legalábbis megnyerték volna a bajnokságot. Erről azonban szó sem volt, az al-Hilal veretlenül lett bajnok.

Ennek ellenére a portugál az első labdarúgó lett a sportág történetében, aki négy különböző bajnokságban lett gólkirály, ami elismerésre méltó teljesítmény.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo 2024. május 27-én. Fotó: Yasser Bakhsh / Getty Images)

Rovatok