Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, hol tér vissza vezetőedzőként Mourinho

2024. május 30., csütörtök 11:15

José Mourinho fél évvel az AS Romától való távozása után a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban érdekelt Fenerbahce vezetőedzőjeként tér vissza. Török és portugál sajtóértesülések szerint a 61 éves portugál tréner minden részletben megegyezett a klub egyik elnökjelöltjével, és szombaton már be is jelentik az érkezését.

A tréner érkezését többek közt Aziz Yildirim, a Fenerbahce elnökjelöltje is megerősítette szerdán: „José Mourinho lesz a vezetőedzőnk a következő három évben.”

Yildirim azt szeretné, hogy mindenképpen Mourinho legyen a Fenerbahce edzője, függetlenül attól, hogy ő, vagy a másik jelölt, Ali Koc nyeri el az elnöki pozíciót a választáson

A 61 éves tréner első éveiben hazájában edzősködött, aztán 2004 és 2007 között a Chelsea-t irányította, majd az Inter és a Real Madrid kispadjára is leült. 2013-ban ismét visszatért a Chelsea-hez, később pedig megfordult a Manchester United és a Tottenham Hotspurnál is. 2021-ben az olasz AS Roma vezetőedzője lett, a klub azonban 2024 januárjában szerződést bontott vele, azóta pedig csapat nélkül áll. 

Mourinho szakvezetőként kétszer is ünnepelhetett Bajnokok Ligája-győzelmet – a Portóval és az Interrel. A Uniteddel 2017-ben Európa-ligát nyert, valamint háromszoros angol, kétszeres portugál, illetve olasz, valamint egyszeres spanyol bajnok is. 

Rovatok