Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi fizetése messze elmarad az Eb-re kijutott sztáredzők gázsijától

2024. április 8., hétfő 13:14

Nyilvánosságra hozták a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon részt vevő szövetségi kapitányok fizetési rangsorát. A magyar válogatott kapitánya, Marco Rossi ugyanúgy a mezőny végén szerénykedik a honoráriumával, mint három évvel ezelőtt, a legutóbbi kontinenstorna idején.

Miközben a hazai és nemzetközi szakma is folyamatosan méltatja az olasz–magyar szakember munkásságát, Rossi a fizetése alapján nem tartozik az edzői elithez Európában. Marco Rossi a magyar válogatott élén végzett munkájáért évi 300 ezer eurót kap, írta meg a Világgazdaság a Finance Football nyomán.

Rossi fizetését a 2020-as Európa-bajnokság előtt is 300 ezer euróra/év becsülték, amivel szintén a mezőny végére sorolták őt szigorúan a pénzügyi szempontokat vizsgálva.

Amennyiben hihetünk a mostani friss felsorolásnak, Rossinál csupán négy olyan szövetségi kapitány keres rosszabbul, akik szintén ott lesznek a németországi tornán. A mezőny legvégén a Bayern-legenda Willy Sangol neve szerepel, akinek állítólag 200 ezer eurót utal a georgiai szövetség év végén. A legjobban pedig az angolok kapitánya, Gareth Southgate keres a kiszivárgott információk szerint.

Az Index értesülése szerint ezek a számok nem pontosak, a valóságban más Összeg landol a felsorolt szövetségi kapitányok számláján.

A rendszerbe ugyanakkor került egy kis homokszem, ugyanis a Finance Football szakírói Louis van Gaal vélt fizetését is feltüntették – pedig már hónapok óta más készíti fel a holland válogatottat, a rutinos szakembertől Ronald Koeman vette át az Oranje irányítását a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot követően. Persze lehetséges, hogy Koeman ugyanannyit keres szövetségi kapitányként, mint az elődje, erre talán soha nem kapunk választ.

A 2024-es Európa-bajnokság csoportjainak beosztása: 

Ön szerint hogyan teljesít majd a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb csoportkörében?

 • 28101
  Csoportmásodikként kerül a 16 közé.
 • 12364
  Csoportharmadikként végez, és jut nyolcaddöntőbe.
 • 9491
  Csoportelsőként jut tovább.
 • 4945
  Csoportharmadik lesz, de ez nem ér majd továbbjutást.
 • 4212
  Csoportjában a negyedik helyen végez, csak nézői leszünk az egyenes kieséses szakasznak.

Európa-bajnokság 2024, az A csoport teljes programja:

1. forduló

2. forduló

3. forduló

Rovatok