Index Vakbarát Hírportál

Az UEFA még ma megkönnyítheti Marco Rossi dolgát

2024. április 23., kedd 14:16

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a héten 23-ról 26 fősre emelheti a nyári németországi kontinensviadalon részt vevő válogatottak keretének létszámát – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

Az UEFA válogatott versenyekért felelős bizottsága a PA hírügynökség értesülései szerint már megszavazta, hogy az Eb-re 26 fős keretekkel utazhassanak a részt vevő csapatok, ugyanakkor ezt a döntést a végrehajtó bizottságnak is jóvá kell még hagynia.

A június 14-én rajtoló németországi eseményre eredetileg minden szövetségi kapitány 23 játékost – köztük három kapust – nevezhetett volna, ugyanakkor az előző Eb-n a koronavírus-járványra hivatkozva a válogatottak keretét 26 futballista alkotta, ahogyan a 2022-es világbajnokságon is.

A márciusban játszott válogatott mérkőzések során a hollandokat irányító Ronald Koeman abszurdnak nevezte, hogy csak 23 játékost lehet nevezni a tornára, egyúttal jelezte, német kollégája, Julian Nagelsmann is egyetért vele. Az angol csapatot vezető Gareth Southgate ennyire egyértelműen nem foglalt állást, de azt mondta, sokkal nehezebb lenne 23 játékost kiválasztani, mint 26-ot.

Korábban Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is arról beszélt, nagyobb kihívás lesz a keret összeállítása, ha marad a régi-új szabály, mint volt 2021-ben. 

A sorozatban harmadszor Eb-résztvevő magyar válogatott a házigazda németekkel, valamint a svájciakkal és a skótokkal szerepel azonos csoportban – jegyezte meg a távirati iroda.

Európa-bajnokság 2024, az A csoport teljes programja:

1. forduló

2. forduló

3. forduló

(MTI / Index)

Rovatok