Index Vakbarát Hírportál

Bajban a magyar válogatott csoportriválisa, első számú gólfelelőse lemaradhat az Eb-ről

2024. május 15., szerda 16:05

Sajtóértesülések szerint combizomszakadást szenvedett Breel Embolo, a Monaco és a svájci labdarúgó-válogatott meghatározó támadója. Ezzel kérdésessé vált szereplése a nyári Európa-bajnokságon, amelyen azonos csoportban szerepel válogatottja a magyar csapattal.

Ismét megsérült Breel Embolo

– számoltak be svájci sajtóorgánumok, amelyek szerint a támadó combizomsérülést szenvedett, és legalább három-négy hetes kényszerpihenő vár rá. Embolo hosszú kihagyás után tért vissza április végén, de múlt hétvégén, a Montpellier elleni bajnokin ismét le kellett cserélni sérülés miatt. 

A magyar válogatottal azonos csoportban szereplő Svájc meghatározó játékosa Embolo, aki a csapat első számú gólfelelőse. A 27 éves támadó az eddigiekben 13 gólt szerzett a nemzeti csapatban, és Murat Yakin szövetségi kapitány is úgy számolt vele mint legmegbízhatóbb opcióval a gólszerzésre. 

A Monaco ugyan még nem adott ki hivatalos közleményt Embolo sérülése kapcsán, de svájci sajtóértesülések alapján tartani lehet attól, hogy a támadó lemaradhat az Európa-bajnokságról. Azt viszont biztosra veszik, hogy a pénteken esedékes kerethirdetéskor még helyet fog kapni Embolo a bő keretben, aztán kiderül, hogyan halad felépülése. 

A magyar válogatott éppen Svájc ellen kezdi szereplését az Európa-bajnokságon, június 15-én rendezik a mérkőzést Kölnben. 

Ön szerint hogyan teljesít majd a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb csoportkörében?

 • 28104
  Csoportmásodikként kerül a 16 közé.
 • 12371
  Csoportharmadikként végez, és jut nyolcaddöntőbe.
 • 9492
  Csoportelsőként jut tovább.
 • 4950
  Csoportharmadik lesz, de ez nem ér majd továbbjutást.
 • 4221
  Csoportjában a negyedik helyen végez, csak nézői leszünk az egyenes kieséses szakasznak.

Rovatok