Index Vakbarát Hírportál

Több csapat is érdeklődik a magyar válogatott kapusa iránt a világ legerősebb bajnokságából

2024. május 15., szerda 09:47

A magyar labdarúgó-válogatott és a német élvonalbeli RB Leipzig kapusát, Gulácsi Pétert több, az angol első osztályú bajnokságban (Premier League) szereplő csapat is kinézte magának – erről számolt be Fabrizio Romano.

Az olasz transzferguru értesülései szerint a szezon második felében kiváló teljesítményt nyújtó kapus több Premier League-csapat figyelmét is felkeltette. Annak ellenére, hogy Gulácsi korábban sérülései, valamint formahanyatlása miatt kiszorult a Leipzig kezdőcsapatából, tavasszal újra remek formában védett, stabil kezdőkapussá vált, és kulcsszerepet játszott abban, hogy a Leipzig a következő szezonban is a Bajnokok Ligájában indulhat. 

Fabrizio Romano hozzátette, hogy Gulácsi januárban már visszautasította egy PL-csapat, pontosabban a Nottingham Forest ajánlatát, de az érdeklődés azóta csak nőtt a magyar kapus iránt a világ legerősebb bajnokságaként számontartott ligából. A 34 éves magyar labdarúgó jelenlegi szerződése jövő nyáron jár le a német csapatnál. 

Amennyiben – az egyébként Eb-kerettag – Gulácsi a közeljövőben a szigetországba szerződne, úgy ő lenne a harmadik magyar labdarúgó, aki jelenleg a Premier League-ben játszik, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos után. Az olasz transzferguru nem említette konkrétan azon csapatokat, akik Gulácsi iránt érdeklődnek, de annyit elmondott, több ilyen csapat is van. 

Rovatok