Index Vakbarát Hírportál

Cannavaro játszani akar a brazilok ellen a KK-n

2009. június 21., vasárnap 10:15 | aznap frissítve

Fabio Cannavaro, a világbajnok olasz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya azt mondta, kész a játékra, és feltétlenül szeretni pályára lépni vasárnap este a brazilok ellen a Dél-afrikai Köztársaságban zajló Konföderációs Kupán. A 35 éves középhátvéd annak dacára döntött a maradás és a fellépés mellett, hogy az egy hete elrajtolt és a jövő vasárnap záruló nyolccsapatos torna közben elhunyt a nagyapja. Ha Cannavaro lehetőséget kap a 20:30 órakor kezdődő összecsapáson, beéri a válogatottsági csúcstartó védőtársát, Paolo Maldinit, aki 126 alkalommal öltötte magára az azzurrók nemzeti csapatának szerelését.
Könnyen lehet, hogy Cannavarónak az első egyben az utolsó meccse is lesz a dél-afrikai tornán a vasárnapi, miután a B csoport küzdelmeit záró találkozón csakis győzelem esetén harcolhatja ki - de még akkor sem biztosan - továbbjutását az olasz gárda. Tudniillik a 6 pontos brazilok mögött a még szintén a négy közé kerülést jelentő második helyre jó, sőt jobb eséllyel pályázik az Afrika-bajnok egyiptomi válogatott, amely vasárnap este az Egyesült Államok két vereséggel álló, csoportutolsó csapatával játszik, s - miután 1-0-ra verte Itália legjobbjait - győzelme esetén megelőzheti, ezzel egyszersmind elütheti a folytatástól az utolsó kör előtt szintén 3 pontos taljánokat.


Az A csoportban szombat este eldőlt, hogy az elődöntőbe a mindhárom riválisát legyűrő, 9 ponttal első Európa-bajnok spanyol válogatott és az általa 2-0-ra megvert, de így is második hazai válogatott kerül, mivel a másik párban Irak és a kvartettben utolsó Új-Zéland gól nélküli döntetlent játszott.

A B csoport álllása a vasárnap esti, 3., befejező csoportforduló előtt:
1. Brazília 6 pont, 2. Olaszország 3 (3-2), 3.
Egyiptom 3 (4-4), 4. Egyesült Államok 0

Rovatok