Index Vakbarát Hírportál

Prandellinek sem kell Totti

2010. július 1., csütörtök 17:28

Nem számol Francesco Tottival a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon leszerepelt olasz válogatott új szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli.

„Annak ellenére, hogy kiváló a kapcsolatom vele, nem számolok vele jelen pillanatban. Nem szeretném magam olyan helyzetben találni, hogy egy sorsdöntő meccsre őt vagy a hozzá hasonló korábbi nagy játékosokat kelljen neveznem, mert az azt jelentené, hogy tévedtem” - utalt arra csütörtöki bemutatkozása során Prandelli, hogy Totti mellett valószínűleg Alessandro Del Pieróra és a 2006-ban világbajnok gárda többi veteránjára sem számít.

A Fiorentina korábbi trénere ugyanakkor nem adott konkrét választ az Antonio Cassano személyét firtató kérdésekre. Csak annyit felelt, hogy olyan minőségi játékosokat akar a válogatottban látni, akiknek nem okoz gondot, hogy csapatként küzdjenek.

Az olasz válogatott irányítását négy évre elvállaló Prandelli elárulta, hogy tervei szerint a kapus Gianluigi Buffon lesz csapata kapitánya a szeptemberben rajtoló Európa-bajnoki selejtezők során. Az olaszok címvédőként már a csoportküzdelmeket sem élték túl a vb-n, mivel Paraguay, Szlovákia és Új-Zéland mögött utolsó lettek a négyesükben. Az 52 éves új szakvezető tétmeccsen - Eb-selejtezőn - szeptember 12-én, Észtország ellen mutatkozik be, előtte augusztus 10-én játszik a gárda egy felkészülési találkozót Londonban, Elefántcsontparttal.

Rovatok