Index Vakbarát Hírportál

Tizenhárom újonc a francia keretben

2010. augusztus 5., csütörtök 18:15

Eltiltás miatt a világbajnokságon szerepelt futballisták egyikére sem számít Laurent Blanc, a francia válogatott új szövetségi kapitánya, akinek összesen 13 újonc van a jövő heti, Norvégia elleni barátságos találkozóra csütörtökön kihirdetett 22 fős keretében.

A fiatal szakvezető csapatának tagja lett Karim Benzema, a Real Madrid csatára is, annak ellenére, hogy - Franck Ribéryvel együtt - szexbotrányba keveredett, és jelenleg is nyomozás folyik ellene, mert a gyanú szerint két éve egy fiatalkorú prostituált szolgáltatásait vette igénybe.

Noha a francia sportminiszter a hét elején azon véleményének adott hangot, hogy nem volna szerencsés Benzemát és Ribéryt beválogatni, Blanc csütörtökön kijelentette, hogy a csatár magánéletével ő nem foglalkozik, nem tartozik rá.

A dél-afrikai vb-n csúnyán leszerepelt csapat 23 tagját azért tiltotta el egy meccsre a hazai szövetség, mert az utolsó világbajnoki csoportmérkőzést megelőzően az egyik edzésen - tiltakozásul Nicolas Anelka hazaküldése miatt - nem voltak hajlandóak részt venni. Blanc mostani keretének több olyan játékos is tagja, akiket elődje, Raymond Domenech mellőzött, így többek között újra francia mezben futhat ki a pályára Samir Nasri és Phillip Mexes is.

Rovatok