Index Vakbarát Hírportál

Vereséggel kezdett az U17-es futballválogatott

2011. március 24., csütörtök 19:58

2011. május 3-15. között Szerbia rendezi a 2011-es u17-es futball Európa-bajnokságot. Márciusban rendezik a második selejtező fordulót, az úgynevezett elitkört. Magyarország adott otthont az első körnek is. Bükön és Szombathelyen végül a szlovákokkal együtt – Feröer-szigeteket és Andorrát – megelőzve jutottunk tovább. Az elitkör rendezésére is hazánk pályázott és végül megint Bük és Szombathely rendezhet meccseket. A nyitány nem sikerült egy gyors vezetés után az oroszok a második félidő közepén három perc alatt fordítottak és nyertek. A csoportunkban még Románia és Izland szerepel, az első jut a nyolcasdöntőbe.

A további hét csoportból egy már március elején befejeződött és ezen némi meglepetésre Csehország Olaszországban lett első. A házigazdák mindössze két döntetlennel estek ki. Az Eb-címet egyébként Anglia védi, amely tavaly Liechtensteinben 2-1-re legyőzte Spanyolországot. Az biztos, hogy ez a döntő már nem fog megismétlődni, hiszen a két válogatott egy csoportba került az elitkörben.

A magyar válogatott egyébként a következő összeállításban lépett pályára az oroszok ellen: Banai Dávid - Zámbó Dániel, Szilvási Péter, Zsirai Martin, Eperjesi Gábor (Kiprich Dávid, 41.) - Halmai Ramón (Farkas Aurél, 15.), Pintér András - Karacs Péter, Lőrinczy Attila (Illés Dávid, 66.), Szécsi Márk - Novothny Soma.

Bene Ferenc szövetségi edző pedig az MLSZ honlapján így értékelte a meccset: „Tudomásul kell venni, hogy nemzetközi szinten is nagyon komoly ellenfél volt az orosz válogatott, nagy iramú, színvonalas meccset játszottunk. A vereség ellenére büszke vagyok a játékosokra, mert ez is az én csapatom, és úgy gondolom, minden egyes játékos megtett minden tőle telhetőt a siker érdekében. Voltak fordulópontok a mérkőzésen, ezekből azonban nem jöttünk ki jól. Az első félidőben vezettünk szép támadásokat, többször megzavartuk az oroszokat, de nem tudtunk élni a lehetőségekkel.

Biztos voltam benne, hogy nem tudjuk egygólos vezetéssel kibekkelni a mérkőzést, ezért a szünetben arra kértem a játékosokat, hogy a középpályán támadjuk le az ellenfelet, de az orosz válogatott ránk erőltette az akaratát, beszorított bennünket a kapu elé, és végül megfordította az eredményt. Egy tanulási folyamat közepén járunk, és noha látható a folyamatos fejlődés, még meg kell tanulnunk nemzetközi szinten játszani”

U17-es Eb-selejtező, elitkör

03.23.: Görögország–Lettország 2-0 (Anasztaszopulosz 2., Demircoglu 80+3), Dánia–Írország 2-2 (Fischer 39. 11-esből, Zohore 77., ill. p. Roberts 28., P. George 80+1).

03.24.: Németország–Törökország 2-0 (Yesil 11., Aycicek 58.), Svájc–Ukrajna 1-0 (Tsimba 42.), Románia–Izland 0-0, Portugália–Horvátország 0-0, Magyarország–Oroszország 1-2 (Szécsi 7., ill. Fedcsuk 60., Homuha 63.), Hollandia–Ausztria 2-1 (achahbar 67., 69., ill. Derfinger 71.).
(a fiataloknál kétszer negyven percig tart egy mérkőzés)

1. csoport (Olaszországban): 1. Csehország 7, 2. Skócia 5, 3. Olaszország 2, 4. Szlovénia 1. Csehország jutott tovább.

2. csoport (Hollandiában): 1. Hollandia 3, 2. Portugália és Horvátország 1-1, Ausztria 0.

3. csoport (Görögországban): 1. Görögország 3, 2. Dánia és Írország 1-1, 4. Lettország 0.

4. csoport (Németországban): 1. Németország 3, 2. Svájc 3, 3. Ukrajna 0, 4. Törökország 0.

5. csoport (Belgiumban): szombaton kezdődik a sorozat, résztvevők: Spanyolország, Anglia, Belgium, Észak-Írország.

6. csoport (Franciaországban): pénteken kezdődik a sorozat, résztvevők: Norvégia, Grúzia, Fehéroroszország, Franciaország.

7. csoport (Magyarországon): 1. Oroszország 3, 2. Románia és Izland 1-1, 4. Magyarország 0.

Eredmények

Rovatok