Index Vakbarát Hírportál

Így kell pontot rabolni a Real Madridtól

2012. március 18., vasárnap 23:43 | aznap frissítve

Jobbulást kívántak mezükön a májátültetésre váró a barcás Abidalnak és a Bolton-játékos Muambának a Real játékosai a Málaga elleni mérkőzés elején a 28. forduló vasárnap esti mérkőzésén.

Az 5. helyen álló Málaga, és a Barcelona szombati győzelme után hét ponttal vezető Real Madrid mérkőzése az elvárások szerint kezdődött. A Madrid már a 2. percben helyzetet dolgozott ki, Lass a jobb oldalról lőtte be a labdát, amit a rövid oldalon Benzema szép mozdulattal belsőzött kapura. A kapus, Willy ekkor még védett, később a madridiak viszont a gólnál megköszönhették hibáját.

A 4. percben kis híján a Málaga szerezte meg a vezetést, miután a Cazorlától kapott passzt Rondón lőtte 15 méterről laposan, de Casillas nyújtózott, és kipofozta a kapuba tartó labdát. Két perccel később C. Ronaldo emelhette volna át a kapus felett a labdát, de Willy védett.

A 15. percben Isco ballal hat méterről nagyon mellé suhintotta a labdát egy jó kiugratás után. Casillas már ekkor idegesen kiabált a védőkkel, ami előrevetítette a meccs végkifejletét.

A 20. percben Ronaldo csúszott meg, és csúnyán alárúgott Welingtonnak, egy ideig ketten feküdtek szenvedő arccal a füvön, a málagai a sérülése tűnt súlyosabbnak, de hamar elmúlt a fájdalmuk. Sőt, a 35. percben Kaká passzolt a szélen Ronaldónak, aki gyönyörűen ívelte be - és a rosszul kilépő kapuson át - a labdát, Benzema a hosszúnál egyedül érkezett, és szépen stukkolt a hálóba. 1-0 után úgy tűnt, a Madrid a szokásos receptet alkalmazza, az első gól után megsorozza aktuális ellenfelét.

A második gól azonban nem akaródzott összejönnil. Kaká a 60. percben indította Ronaldót, de a portugál szépen helyezett lövését a kapus kitolta. Benzema kétszer is tanácstalankodott a kapu előtt, és elszórakozta a helyzetet. A 70. percben például 5 méterről lőtte mellé, Özil szép cselsorozata után begurított labdáját.

A 85. percben valaki befutott a pályára, és már be is fejeztük volna a tudósítást, annyit megjegyezve, hogy a Madrid legalább két tiszta és egy véleményes tizenegyest kérhet számon a játékvezetőn. Egyszer Ronaldo a bokájára talpalt rá egy védő, egyszer Marcelót buktatták Ayza Gámez orra előtt, és az első félidőben is volt egy lökés, Ronaldót tolták el a labdától, de egyikből sem lett büntető: aztán a bíró  a 91. percben szabadrúgást ítélt 25 méterre a madridiak kapujától. Jött Cazorla, aki védhetetlenül lőtte ki a hosszú felsőt, 1-1-re alakítva az eredményt.

A Madrid a döntetlennel 71 ponttal vezeti a spanyol bajnokságot, második a Barcelona 63 ponttal.

Jegyzőkönyv

Real Madrid - Málaga 1-1
gólok: Benzema (35. perc) ileltve Cazorla (91.)

sárga lapok: Pepe, Khedira illetve Sánchez

Athletic Bilbao-Valencia 0-3 (0-1)
gól: Soldado (41., 57., 85., - utóbbit 11-esből)
kiállítva: Iraola (67., Bilbao)

Real Mallorca-Atlético Madrid 2-1 (0-0)
gól: Godin (47., öngól), Pereira (49.), illetve Falcao (66.)
kiállítva: Remis (53., Mallorca)


Levante-Villarreal 1-0 (0-0)
gól: X. Torres (93.)
kiállítás: Marchena (90., Villarreal)

szombaton játszották:
Rayo Vallecano-Real Betis 3-0 (0-0)
gól: Armenteros (51.), Diego Costa (78.), Tamudo (91.)

Sevilla-FC Barcelona 0-2 (0-2)
gól: Xavi (18.), Messi (25.)

Getafe-Real Sociedad 1-0 (0-0)
gól: Martinez (82., öngól)

Granada-Sporting Gijón 2-1 (2-0)
gól: Martins (3.), Siqueira (24.), illetve Colunga (91.)

Real Zaragoza-Osasuna 1-1 (0-0)
gól: Postiga (86.), illetve Roversio (88.)

hétfőn:
Espanyol-Racing Santander 21 ó

Rovatok