Index Vakbarát Hírportál

Eladják a Fradi-pálya egy részét

2012. április 5., csütörtök 09:37 | aznap frissítve

Orbán Viktor aláírásával a Magyar Közlönyben megjelent a Ferencvárosi Torna Club Üllői úti sporttelepének egy részére vonatkozó értékesítési rendelkezés.

A miniszterelnök visszavonta azt a tavaly decemberi rendelkezést, amely alapján az állam 50 évre vagyonkezelésbe adta volna a pályát a Fradiváros Vagyonkezelõ Zártkörûen Mûködõ Részvénytársaságnak. A pálya felügyelete az állam hatáskörében maradt. De nem sokáig.

A három pontban összefoglalt közlemény szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak lesz a feladata a „Budapest, IX. kerület 38293/75 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben 1091 Budapest, Üllõi u. 129. és 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34–36. szám alatt található ingatlan – nemzetközi labdarúgó szervezetek elõírásainak megfelelõen kialakított – nemzetközi labdarúgó mérkõzések lebonyolítására is alkalmas labdarúgó stadion létesítéséhez szükségtelen részének piaci alapon történõ értékesítési lehetõsége megvizsgálása" illetve az értékesítésről szóló döntés meghozatala.

Ami terület állami kézben megmarad, az sem marad parlagon, ugyanis a fejlesztési miniszternek gondoskodnia kell a pálya futballszempontból hasznos részének a hosszú távú hasznosításáról.

Kubatov Gábor FTC-elnököt egyelőre nem értük el. Annyi biztos, hogy a Facebook-falán néhány órával ezelőtt jelezte, a jövő héten találkoznak az ügyben, minden tanácsra szüksége lesz, és hamarosan elkezdik a pálya terveinek ismertetését.

A minisztérium válaszait is várjuk.

Rovatok