Index Vakbarát Hírportál

Klubrekordot állíthat fel az Atlético Madrid

2012. november 2., péntek 12:21

Új klubrekordot állíthat fel a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid, ha a Valencia vendégeként győzni tud szombat este.

Az Atlético történetének legjobb rajtát az 1995/96-os idényben produkálta, amikor nyolc győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a bajnokságot. Ezt múlhatják felül most egy sikerrel. Döntetlen esetén pedig tarthatják a lépést a régi nagyokkal, akik akkor egészen a 13. fordulóig őrizték veretlenségüket kilenc győzelemmel és három döntetlennel.

Annak a csapatnak - amely akkor bajnokságot és kupát is nyert - az egyik vezéregyénisége a csapat jelenlegi vezetőedzője, az argentin Diego Simeone volt, akinek irányításával április 11. óta nem kapott ki a csapat.

A Valencia tavaly a Bajnokok Ligája-indulást érő harmadik helyen zárta a szezont, de a mostani idényben gyengélkedik az együttes, és 14 pontjával jelenleg csak a 11. helyen áll.

A szintén veretlen, az Atléticót jobb gólkülönbségének köszönhetően előző, listavezető Barcelona ezúttal a Celta Vigót fogadja. A címvédő Real Madrid a Pintér Ádámot foglalkoztató Real Zaragozát látja vendégül.

Rovatok