Index Vakbarát Hírportál

Öt meccsel készül a brazil futballválogatott

2013. február 19., kedd 13:30

Jelen állás szerint öt mérkőzéssel készül a hazai rendezésű Konföderációs Kupára a brazil labdarúgó-válogatott. A válogatott programjával kapcsolatos legfrissebb hír az, hogy barátságos mérkőzésen Chile csapatát fogadja Belo Horizontében április 24-én. A meccset a decemberben átadott Mineirao Stadionban, a júniusi vb-főpróba egyik helyszínén rendezik, a találkozón a hazai együttesben nagy valószínűséggel nem léphetnek majd pályára a külföldön futballozó sztárok - amint arra utalt Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány.

Az már korábban eldőlt, hogy a brazilok március 21-én Genfben az olaszokkal, március 25-én Londonban az oroszokkal, június 2-án a riói Maracana Stadionban az angolokkal, június 9-én Porto Alegrében pedig a franciákkal csapnak össze.

A jövő évi világbajnokságot felvezető Konföderációs Kupára az idén június 15. és 30. között kerül sor Brazíliavárosban, Rio de Janeiróban, Belo Horizontéban, Fortalezában, Recifében és Salvadorban. Az eseményen a házigazda brazilokon kívül Spanyolország, Olaszország, Japán, Mexikó, Tahiti, Uruguay és Nigéria válogatottja vesz részt.

Rovatok