Index Vakbarát Hírportál

Megvan az átalakuló NB II. osztályozóinak párosítása

2013. február 28., csütörtök 14:20

Kisorsolták az átalakuló labdarúgó NB II. osztályozóinak párosítását. A szövetség elnökségének tavalyi döntése értelmében a következő szezontól kezdve két professzionális osztályban zajlanak a bajnoki küzdelmek, ezzel párhuzamosan az eddig kétcsoportos, összesen 32 csapatos NB II. egycsoportossá és 16 csapatossá válik, a kiadó helyek egy részéről pedig osztályozó mérkőzések döntenek. Az NB III - amely eddig hatcsoportos volt - ősztől háromcsoportos lesz.

A jelenlegi másodosztály két csoportjának bajnoka az élvonalba kerül, ahonnan a két utolsó visszacsúszik. A 2-5. helyezett - összesen nyolc csapat - automatikusan megőrzi másodosztályú tagságát, a 6-8. helyezettek pedig oda-visszavágós alapon mérkőznek meg a bennmaradásért az NB III. hat csoportjának bajnokával. A 9-16. helyezettek kiesnek, és a harmadik vonalban szerepelnek tovább.

Az NB I.-es klubok második (tartalék)csapatai mindenképpen búcsúznak a szezon végén, a versenykiírás értelmében nem lehetnek az egycsoportos másodosztályú mezőny tagjai. Ha ilyen együttes az évad végén az első nyolc között végez, automatikusan hátrasorolják, és a legjobb kiesőként záró csapat kerül helyette az első nyolcba.

A NB II-es osztályozók párosítása

NB III Alföld-csoport 1. helyezettje–NB II. Keleti csoport 8. helyezettje

NB III Tisza-csoport 1. helyezettje–NB II. Keleti csoport 7. helyezettje

NB III Mátra-csoport 1. helyezettje–NB II. Keleti csoport 6. helyezettje

NB III Dráva-csoport 1. helyezettje–NB II. Nyugati csoport 8. helyezettje

NB III Bakony-csoport 1. helyezettje-NB II. Nyugati csoport 7. helyezettje

NB III Duna-csoport 1. helyezettje-NB II. Nyugati csoport 6. helyezettje

Rovatok