Index Vakbarát Hírportál

Ogier a rali új világbajnoka

2013. október 3., csütörtök 20:44

A hazai környezetben versenyző Sébastien Ogier nyerte csütörtökön a Francia-rali úgynevezett power stage-ét, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a pontversenyben, és megszerezte első világbajnoki címét.

A Volkswagen 29 éves pilótájának három hete, az ausztrál verseny után már csak egy pont hiányzott a végső diadalhoz, amelyet most a strasbourgi power stage-en elcsípett harmadik helyével biztosított be. A folytatásban az őt üldöző belga Thierry Neuville hiába nyeri meg a Francia-, majd a hátralévő Spanyol- és Brit-ralit is, már nem tudja ledolgozni 84 pontos hátrányát.
Az előző kilenc évben világbajnok, szintén francia Sebastien Loeb - aki idén már csak néhány viadalon állt rajthoz - jövőre a túraautó-vb-n indul.
"Nem én vagyok az új Loeb" - hangsúlyozta korábban Ogier. "Sokszor hasonlítanak hozzá, de erre semmi szükség, én Ogier vagyok."
Az eredetileg síoktató végzettségű pilóta 2008-ban, Mexikóban mutatkozott be a ralis elitben, három évvel később harmadik lett a vb-pontversenyben, és eddig összesen 13 futamon nyert.

Rovatok