Index Vakbarát Hírportál

Ghána aggódik a kairói vb-selejtező miatt

2013. november 4., hétfő 20:41

A ghánai sportminiszter sürgős egyeztetést szeretne a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékeseivel, miután a szervezet hozzájárult, hogy Egyiptom válogatottja Kairóban fogadhassa Ghána csapatát az afrikai világbajnoki selejtezősorozat utolsó szakaszában.

Elvis Afriyie Ankrah azt írta Jerome Valcke FIFA-főtitkárnak, hogy elfogadja a múlt heti döntést, amely engedélyezte a kairói helyszínt, de biztonsági garanciákat vár, hogy sem a ghánai játékosoknak, sem a szakmai stábnak nem esik baja a november 19-i mérkőzés alkalmával. A politikus kijelentette, Ghána készen áll arra, hogy Egyiptomban pályára lépjen, de szeretné tudni, hogy miként garantálják a találkozó előtt, alatt és után a küldöttség biztonságát.

A ghánaiak korábban levélben kérték a FIFA-t, hogy tekintettel az egyiptomi zavargásokra, módosítsa a mérkőzés helyszínét, de a világszövetség elégedett volt az egyiptomiak biztonsági elképzeléseivel, illetékes testülete pedig úgy döntött, hogy az eredeti terveknek megfelelően Kairóban lesz a meccs.

A párharc győztese kijut a 2014-es, brazíliai világbajnokságra. Az első, Ghánában rendezett találkozón a hazaiak 6-1-es győzelmet arattak, így a visszavágó formalitásnak tűnik.

Rovatok