Index Vakbarát Hírportál

Veszélyben a bolgár futballkapitány állása

2014. október 15., szerda 13:23

Egyre kétségesebb Luboszlav Penev bolgár szövetségi kapitány jövője, miután labdarúgó-válogatottja négy napon belül kétszer is kikapott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A kvalifikációt Azerbajdzsán elleni sikerrel kezdő bolgárok pénteken 1-0-ra alulmaradtak a vendég horvátokkal szemben, majd kedden 2-1-es vereséget szenvedtek Norvégiában.

"Lubo sok hibát elkövetett, meg akarom köszönni a munkáját és elbúcsúzom tőle" - mondta Venciszlav Sztefanov, a szövetség végrehajtó bizottságának tagja.

A szintén a szövetség vezetőségében dolgozó Emil Kosztadinov - Penev korábbi klubtársa a CSZKA Szófiánál - közölte, minden csapatrészben problémák vannak, és sem az edzők, sem a játékosok hozzáállása nem megfelelő.

A 2011 novemberében kinevezett Penev ugyanakkor továbbra is derűlátó, szerint a válogatott 2004 után ismét kijut az Eb-re: "Csak három pontra vagyunk a harmadik helytől, biztos vagyok benne, hogy sikerrel járunk."

A csoportokból az első két helyezett és a legjobb harmadik kijut a 2016-os franciaországi Eb-re, a többi harmadik helyezett pótselejtezőt játszik.

Rovatok