Index Vakbarát Hírportál

A Honvéd nyerte a kiesési rangadót

2015. április 5., vasárnap 18:53

A Budapest Honvéd 3-1-re nyert a Szombathelyi Haladás otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel nemcsak az utolsó helyről, hanem a kieső zónából is elmozdult. A piros-feketék 14 mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat szakították meg, legutóbb szeptember 13-án éppen a Haladás ellen gyűjtötték be a három pontot.

Az első félidőben szinte végig a fővárosiak térfelén folyt a játék, ennek ellenére a vendégek kétgólos előny birtokában mehettek a pihenőre. Ignjatovic szöglet után szerzett góljára Radó révén még gyors válasza volt a Haladásnak, de Prosser és Punosevac találata már úgy tűnt, megtöri a hazaiakat. Különösképpen a harmadik gól érintette érzékenyen a szombathelyieket, Rózsa ugyanis könnyedén háríthatta volna a Honvéd támadójának lövését.

Nem sokkal a fordulást követően ismét Radó lehetett volna eredményes, de Kemenes hatalmas bravúrral hárított. Ezt követően mintha elfogyott volna az ötlet a szombathelyiek játékából, a Honvéd pedig a kétgólos előny tudatában biztosan őrizte előnyét, így hosszú idő után szerzett újra három pontot.

OTP Bank Liga, 22. forduló:

Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Budapest Honvéd 1-3 (1-3)

Szombathely, 2500 néző, v.: Solymosi

Gólszerzők: Radó (21.), illetve Ignjatovic (13.), Prosser (40.), Punosevac (42.)

Sárga lap: Ignjatovic (34.), Prosser (38.)

Szombathelyi Swietelsky-Haladás: Rózsa - Angyal, Fehér, Jánvári, Alcibiade - Németh M. (Mancini, 53.), Iszlai, Nagy P., Gaál (Bühler, 65.) - Martínez, Radó

Budapest Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Ignjatovic, Elez, Morgan - Nagy G., Hidi, Vécsei - Meza (Gazdag, 71.), Punosevac (Koné, 75.), Prosser (Botka, 87.)

Rovatok