Index Vakbarát Hírportál

Hosszú szünet után nyert otthon a Honvéd

2015. május 9., szombat 18:24

A bennmaradás szempontjából fontos győzelmet aratott a Budapest Honvéd a vendég Kecskemét felett szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában. A kispestiek szeptember 13-a óta először nyertek a Bozsik Stadionban. A Kecskemét a második vereségét szenvedte el az idén.    

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 2-0 (2-0)

Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Pintér

gólszerzők: Youla (30.), Holender (45.)

sárga lap: Gazdag (60.), illetve Eninful (72.)

Budapest Honvéd: Kemenes - Botka, Ignjatovic, Elez, Baráth - Nagy G. (Gazdag, 55.), Hidi, Godoy - Youla, Punosevac (Ihrig-Farkas, 70.), Holender (Ikenne-King, 61.)

Kecskeméti TE: Tujvel - Lovric, Skopljak, Karan, Gyagya (Radoja, a szünetben), Laczkó - Vukasovic (Eninful, a szünetben), Savic (Szalai, 68.), Kitl - Bebeto, Novák

A Honvéd lépett fel támadólag, a Kecskemét alapvetően a védekezéssel törődött, illetve előreívelésekkel próbálkozott. A mezőnyfölényben futballozó hazai csapat akcióiban ugyan nem volt sok kreativitás, de így is összejött a vezetés, amikor a kecskemétiek igen lassan reagáltak a Honvéd passzolgatására, és még rosszul is helyezkedtek.

A szünet előtt növelte előnyét a fővárosi együttes, amely a második félidőben már nem erőltette túlzottan a támadásokat, de így is magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, mivel a Kecskemét nem tudott komoly zavart okozni a védelmében. 

Rovatok