Index Vakbarát Hírportál

Elutasította a horvátok fellebbezését az UEFA

2015. szeptember 18., péntek 18:44

Az UEFA elutasította a horvátok fellebbezését, így érvényben marad a nemzeti csapatra kiszabott egypontos büntetés. A horvát csapattól azért vontak le pontot, mert egy horogkereszt volt látható a pálya füvén júniusban, az olaszok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, írja az MTI. 

 A döntést miatt a horvát csapata hátránya négy pont a csoportot vezető olaszok és kettő a második norvégok mögött. A pontlevonás mellett következő két hazai selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani, valamint a nemzeti szövetségnek 100 ezer euró (több mint harmincmillió forint) büntetést kell fizetnie. 

A június 12-én Splitben játszott, 1-1-es döntetlennel zárult Eb-selejtezőt szintén zárt kapuk mögött játszották, mivel a horvát szurkolók rasszista rigmusokat skandáltak a Norvégia elleni találkozón. A szervezők a szünetben megpróbálták eltüntetni a tisztázatlan módon a gyepre került náci jelképet, de nem jártak sikerrel. Július elején Zoran Milanovic miniszterelnök az UEFA elnökének, Michel Platininek címzett levelében enyhe elbírálást kért az eset kapcsán.

A H csoport állása 8 forduló után (még 2 van hátra): 1. Olaszország 18 pont, 2. Norvégia 16, 3. Horvátország 14, 4. Bulgária 8, 5. Azerbajdzsán 6, 6. Málta 2

Rovatok