Index Vakbarát Hírportál

Hetvenmillióból épít új akadémiát a Bayern

2015. október 16., péntek 15:36 | aznap frissítve

Ünnepélyes keretek között lerakták pénteken a Bayern München 70 millió euróból (21,6 milliárd forint) épülő labdarúgó-akadémiájának alapkövét.

Karl Hopfner elnök reményét fejezte ki, hogy az új létesítmény hozzásegíti majd a klubot, hogy az utánpótlásképzés területén is lépést tartson a többi európai élcsapattal. A Bayern a világ egyik leggazdagabb labdarúgóklubja, éves költségvetése több mint félmilliárd euró (154,5 milliárd forint), mégsem tudott saját nevelésű játékost beépíteni a felnőtt csapatba Thomas Müller 2009-es csatlakozása óta.

"Sokat kell még tennünk, hogy felzárkózzunk a többi nagy európai klubhoz, ezért kezdünk most neki az építkezésnek. Meg vagyok győződve, hogy ez újabb mérföldkő lesz a Bayern történetében" - mondta Hopfner az ünnepségen, amelyre az Allianz Arena közelében, a várostól északra került sor.

A nyolc futballpályát, egy 2500 fős ministadiont, az akadémia épületét, és egy többfunkciós sportcsarnokot magában foglaló új komplexum a tervek szerint a 2017/18-as szezon kezdetére készül el. (MTI)

Rovatok