Index Vakbarát Hírportál

Dick Advocaat a Feyenoord szaktanácsadója lett

2016. február 16., kedd 19:35

A korábbi holland szövetségi kapitány, Dick Advocaat szaktanácsadóként segíti a Feyenoord labdarúgócsapatát.

    A klub keddi bejelentése szerint a tapasztalt edző szakmai tanácsaira azért van szükség, mert a rotterdami együttes rossz formában van, egymást követő hét bajnoki mérkőzését elveszítette. A Feyenoord december közepén még csak két ponttal volt lemaradva a listavezető Ajaxtól, azóta azonban egyetlen pontot sem szerzett, így a hatodik helyre csúszott vissza, hátránya pedig húsz pont az éllovas PSV Eindhovennel szemben.
    A 68 éves Advocaat az előző idényben megmentette a kieséstől az angol élvonalbeli Sunderlandet, október elején mégis távoznia kellett. Új megállapodása értelmében a szezon végéig segíti Giovanni van Bronckhorst vezetőedző munkáját.
    "Advocaat tanácsadóként a háttérben végzi majd feladatát. Megfigyeli az edzéseket és a mérkőzéseket, illetve megbeszéléseket tart, de nem ül le a kispadra" - áll a klub közleményében.
    A szakember elmondta, elsősorban azért vállalta a felkérést, mert jó kapcsolatot ápol van Bronckhorsttal, aki korábban a skót Glasgow Rangers csapatában és a holland válogatottban is játékosa volt. Advocaat többek között a PSV Eindhoven, a Borussia Mönchengladbach és a Zenit együttesét, valamint az Egyesült Arab Emírségek, a Koreai Köztársaság, Belgium, Oroszország és Szerbia válogatottját irányította.
    Az 1970-ben BEK-győztes Feyenoord 14 alkalommal nyerte meg a holland bajnokságot, legutóbb 1999-ben. (MTI)

Rovatok