Index Vakbarát Hírportál

Őszre lebontják a Puskás Ferenc Stadiont

2016. március 2., szerda 17:45

A tervek szerint nyolc hónapig tartanak majd a Puskás Ferenc Stadion nemrég elkezdődött zajló bontási munkálatai. Az új aréna építése idén decemberben kezdődhet el. 

A Nemzeti Sportközpontok szerdai közleménye szerint jelenleg a közművek kiváltása, a földrézsűk bontása és egyéb értékmentő bontási munkálatok zajlanak, várhatóan március második felében indul meg a nagyméretű vasbeton szerkezetek elbontása.

A régi stadion tovább él majd az új épületben. A törmelékek jelentős részét ugyanis beépítik és újrahasznosítják. Az épülő új aréna a világ legkorszerűbb sportlétesítményeivel is felveszi a versenyt, a toronyépület az új stadionnak is szerves része lesz, de korszerűsített formában jelennek majd meg az épületben az egykori Népstadion jellegzetes pilonsorai. 

Az új Puskás Ferenc Stadion futballmeccsen 63 ezer, míg koncerten több mint 70 ezer ember befogadására lesz alkalmas, emellett konferenciaközpontként és multifunkciós rendezvényközpontként is üzemel majd. 

Várhatóan 2019-re készül el, a következő évben pedig egyike annak a tizenhárom városnak, amely az UEFA újításának köszönhetően otthont adhat a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseinek. Az új Puskás Ferenc Stadionban három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd.

(MTI)

Rovatok