Index Vakbarát Hírportál

Amerikai tulajdonosa lesz az Olympique Marseille-nek

2016. augusztus 29., hétfő 20:59 | aznap frissítve

Frank McCourt amerikai üzletember megvásárolja az Olympique Marseille labdarúgócsapatát. A Los Angeles Dodgers baseballklub korábbi tulajdonosa hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megállapodott a csapatot jelenlegi birtokló cég vezetőjével, aki április óta keresett vevőt Franciaország egyik legpatinásabb egyesületének, írta az MTI.

McCourt a sajtóeseményen - amelyen az eddigi tulajdonos és a város polgármestere is jelen volt - a többi között arról beszélt, hogy év végéig zárul majd le a vételi folyamat. Az a célja, hogy a klubot ismét a csúcsra vezesse, befektetői csoportjával pedig olyan tervük van, amely biztosítja, hogy a csapat évről évre trófeákért küzdjön.

A tájékoztatón nem hangzott el a vételár, az RMC Sport francia rádióadó információi szerint viszont 40 millió eurót fizet McCourt a klubért. Az amerikai üzletember 2012-ig volt a Los Angeles Dodgers tulajdonosa, és a csapatot 2 milliárd dollárért adta el.

A kilencszeres francia bajnok, 1993-ban Bajnokok Ligája-győztes Olympique Marseille-nek van a legnagyobb szurkolói bázisa Franciaországban, ám az utóbbi években nem tudott kiemelkedő eredményt elérni. A Ligue 1 legutóbbi szezonját csupán a 13. helyen zárta.

Rovatok