Index Vakbarát Hírportál

Az Európa Ligával készül az Eb-re a női röplabda-válogatott

2015. július 23., csütörtök 12:45

Egy év szünet után ismét részt vesz az Európa Liga küzdelmeiben a magyar női röplabda-válogatott. A sorozat jövő csütörtökön rajtol, írja az MTI.

„Ez lesz a negyedik alkalom 2011, 2012 és 2013 után, hogy indulunk az EL-ben. Legutóbb a női és férfi válogatott is részt vett a sorozatban, a tavalyi szünet után pénzügyi okokból ezúttal a szeptemberi Eb-re készülő nők indulása mellett döntöttünk" - mondta Ludvig Zsolt, a magyar szövetség ügyvivő testületének vezetője a sajtótájékoztatón.

A hazai EL-mérkőzések Békéscsabán és Érden lesznek, de ha a hat résztvevő közül - Izrael, Lengyelország, Törökország, Görögország, Grúzia - a magyar csapat a legjobb négy között végez, akkor az elődöntőnek Szombathely, az esetleges finálénak pedig Budapest adna otthont.

A magyarok jövő szombaton és vasárnap Békéscsabán Grúzia ellen kezdenek. A hazai meccsekre a felnőttek 1500, a diákok és a nyugdíjasok 1000 forintért válthatnak belépőt, a 14 éven aluliak pedig ingyen tekinthetik meg a találkozókat.

Jan de Brandt, a szeptemberi Eb-re kijutott női válogatott belga szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy a három részre osztott felkészülés második része július közepén kezdődött el, ennek végállomása az EL, amely után már teljes erővel a kontinensbajnokságra lehet koncentrálni.

Liliom Rita, a válogatott csapatkapitánya azt mondta, a hangulat nagyon jó, a lányok a szokatlan meleget is elviselik a cél érdekében, mivel nagy tett, hogy 28 év után ismét Eb-n szerepelhet a válogatott.

Rovatok