Index Vakbarát Hírportál

Palancsáék 13. helye a curling-vb vegyespárosban

2016. április 23., szombat 19:08

A 13. helyen végzett a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt vegyespáros a svédországi Karlstadban rendezett curling világbajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 2013-as és 2015-ös világbajnok magyar kettős csoportjában hat mérkőzéséből hatot megnyert, ám a legjobb 16 között 6-5-re alulmaradt Skócia párosával szemben. Ezt követően a helyosztón Írország duójától szenvedtek 10-8-as vereséget Palancsáék, akik így végül a 13. helyen zártak - írta szombati beszámolójában a hazai sportági szövetség.

Az idei volt az első olyan vegyespáros világbajnokság, ahol kvalifikációs pontokat osztottak a 2018-as téli ötkarikás játékokra. Az első 12 páros kapott pontot, s így lesz ez a jövő évi vb-n is. A rendező jogán Dél-Korea csapata automatikus induló, rajta kívül hét kvóta kerül kiosztásra a két vb eredményei alapján. Palancsáék mostani eredményükkel idén nem gyűjtöttek Magyarország számára olimpiai kvalifikációs pontokat.

A svédországi világbajnokságot Oroszország nyerte, miután a döntőben 7-5-re legyőzte Kínát. A harmadik helyen az Egyesült Államok csapata végzett.

Rovatok