Index Vakbarát Hírportál

Győzelemmel kezdett a női röplabda-válogatott

2016. szeptember 16., péntek 21:46

A magyar női röplabda-válogatott győzelemmel kezdte a négycsapatos Európa-bajnoki selejtezőtornát, az észteket győzte le négy játszmában. Az Érd Arénában rendezett összecsapáson az MTI tudósítása szerint a magyar válogatott az első két játszmát megnyerte, a harmadikban azonban kissé kiengedett, az észtek pedig szépítettek. A negyedik felvonásban a magyarok ritmust váltottak, és rendkívül könnyedén, magabiztosan fejezték be a találkozót.

„Az első meccsünkön mindig kicsit idegesebben játszunk, de ez egy kötelező győzelem volt. Az első játszmában jól ment a játék, a második végére viszont akadtak problémáink a támadásokkal, a harmadikban pedig nem sikerült befejezni az akcióinkat" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Jan De Brant szövetségi kapitány.

A belga edző hozzátette: a negyedik szett előtt némileg változtatott csapata felállásán, és mint mondta "onnantól kezdve ez már egy könnyű meccs volt". 

Az azerbajdzsáni és georgiai Európa-bajnokságra a két selejtezőtorna győztese automatikusan kijut, míg a csoportok második helyezettjei pótselejtezőt játszanak egymással. A magyarok  ebben az esetben a bolgár, román, svájci, montenegrói valamelyikével találkoznának. A pótselejtező első felvonását október 2-án rendezik, míg a visszavágóra október 9-én kerül sor.

Rovatok