Index Vakbarát Hírportál

Győzött a finnek ellen a női röplabda-válogatott

2016. szeptember 23., péntek 21:40

A magyar női röplabda-válogatott öt játszmában legyőzte Finnországot a Lengyelországban zajló, második Európa-bajnoki selejtezőtorna nyitónapján, így négy mérkőzés után nyolc ponttal továbbra is a második helyen áll a csoportban. 

Az ötszettes sikerért két pontot kapott Jan de Brandt csapata, amely szombaton az észtek ellen teheti biztossá, hogy a pótselejtezőt érő második pozíciónál nem zárja hátrébb a küzdelmeket.

Európa-bajnoki selejtező, 2. torna, 1. forduló:

Magyarország-Finnország 3-2 (23, -18, 23, -22, 9)

A magyar válogatott magabiztosan kezdte a mérkőzést, az első játszmát végig uralta, és bár 24-20 után a finnek nehezen adták meg magukat, végül 25-23-ra megnyerte ezt a szakaszt. 

A folytatás viszont nem alakult jól, remek mezőnymunkát felmutató finnek könnyedén egyenlítettek, majd a harmadikban 9-3-as magyar vezetés után sorozatban tíz pontot elérve fordítottak. Ebben a szettben nagyon hullámzó volt a játék, egy jobb finn periódust nagyszerű magyar szakasz követett, a végjátékban pedig 20-23-ról, sorozatban öt pontot elérve nyertek 25-23-ra Horváth Dóráék.

A negyedik szettben gyorsan előnybe került a magyar csapat, ám 20-17 után ismét sok hiba csúszott a játékába, rossz fogadások, pontatlan feladások és hatástalan ütések jellemezték ekkor a csapatot, amely így 25-22-re elbukta a szettet.

A döntő játszmában a magyar csapat ismét gyorsan előnybe került, ezúttal azonban egészen a végéig megtartotta előnyét, s ezzel megnyerte a találkozót.

szombaton játsszák:

Magyarország-Észtország 15.00

Finnország-Lengyelország 17.30

vasárnap játsszák:

Észtország-Finnország 17.30

Magyarország-Lengyelország 20.00

Rovatok