Index Vakbarát Hírportál

Hiába minden balhé és botrány, újraválasztották a doppingosok elnökét

2016. november 20., vasárnap 14:38

Újraválasztották vasárnap Craig Reedie-t, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség elnökét. A 75 éves brit sportdiplomata 2013-ban került a WADA élére, és második elnöki periódusára készül, miután a szervezet glasgow-i közgyűlésén ismét bizalmat kapott, írja az MTI.

Reedie-t és az ügynökséget éles támadások érték a héten Dohában, a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) közgyűlésén. Ahmed al-Fahad al-Ahmed al-Sabah sejk, az ANOC elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kuvaiti tagja - és több más felszólaló - elsősorban az orosz doppingbotrány kezelési módját kritizálta, szerencsétlennek tartva, hogy a McLaren-jelentés első felét kevéssel a riói olimpia előtt hozták nyilvánosságra. 

A bírálatok mellett al-Sabah jelezte, jobb lenne, ha a NOB-tag Reedie helyett az ügynökségnek semleges elnöke lenne. A NOB végrehajtó bizottsága egyeztetett már Reedie-vel arról, hogy a jövőben semleges vezetője legyen a WADA-nak. A brit elfogadta a felvetést, a NOB pedig ezek után támogatásáról biztosította őt elnöki pályázatában.

Rovatok